На данашњи дан: Џајин најљепши и најважнији гол!

Пао је светски шампион. . . Лопта прелеће Бобија Мура, још је само Гордон Бенкс испред нашег левог крила и. . .

Фудбал 05.06.2017 | 20:45
На данашњи дан: Џајин најљепши и најважнији гол!
На данашњи дан 1968. године репрезентација Југославије је у полуфиналу Европског првенства у Италији савладала тада актуелног светског првака Енглеску резултатом 1:0 (0:0).

Селектор Рајко Митић и тренер Бранко Станковић извели су тим у саставу: Илија Пантелић, Мирсад Фазлагић, Милан Дамјановић, Мирослав Павловић, Благоје Пауновић, Драган Холцер, Илија Петковић, Добривоје Тривић, Вахидин Мусемић, Ивица Осим, Драган Џајић.

Нажалост, Осим се повредио на самом почетку и статирао на десном крилу, пошто правилатада нису дозвољавала замену играча. Енглези су играли са већином играча који су две године раније постали прваци света на свом Вемблију: Бенкс, Боби Мур, Вилсон, Боби Чарлтон, Питерс, Хант, Бол... И нису нам могли ништа ни са човеком више у пољу.

Иако бројчано слабији, наши играчи су се храбро борили и држали 0:0. Када су већ у изгледу били продужеци, Драган Џајић је у 87. минуту дао велемајсторски гол, најважнији и један од најлепших у његовој блиставој каријери. Једну дугачку лопту која је прелетела Бобија Мура, примио је на груди, а онда је својом чаробном левицом послао под пречку. Каква је то радост била...



Плави су касније уз обилату судијску неправду поражени у финалу од Италијана.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар