Na današnji dan: Džajin najljepši i najvažniji gol!

Pao je svetski šampion. . . Lopta preleće Bobija Mura, još je samo Gordon Benks ispred našeg levog krila i. . .

Fudbal 05.06.2017 | 20:45
Na današnji dan: Džajin najljepši i najvažniji gol!
Na današnji dan 1968. godine reprezentacija Jugoslavije je u polufinalu Evropskog prvenstva u Italiji savladala tada aktuelnog svetskog prvaka Englesku rezultatom 1:0 (0:0).

Selektor Rajko Mitić i trener Branko Stanković izveli su tim u sastavu: Ilija Pantelić, Mirsad Fazlagić, Milan Damjanović, Miroslav Pavlović, Blagoje Paunović, Dragan Holcer, Ilija Petković, Dobrivoje Trivić, Vahidin Musemić, Ivica Osim, Dragan Džajić.

Nažalost, Osim se povredio na samom početku i statirao na desnom krilu, pošto pravilatada nisu dozvoljavala zamenu igrača. Englezi su igrali sa većinom igrača koji su dve godine ranije postali prvaci sveta na svom Vembliju: Benks, Bobi Mur, Vilson, Bobi Čarlton, Piters, Hant, Bol... I nisu nam mogli ništa ni sa čovekom više u polju.

Iako brojčano slabiji, naši igrači su se hrabro borili i držali 0:0. Kada su već u izgledu bili produžeci, Dragan Džajić je u 87. minutu dao velemajstorski gol, najvažniji i jedan od najlepših u njegovoj blistavoj karijeri. Jednu dugačku loptu koja je preletela Bobija Mura, primio je na grudi, a onda je svojom čarobnom levicom poslao pod prečku. Kakva je to radost bila...



Plavi su kasnije uz obilatu sudijsku nepravdu poraženi u finalu od Italijana.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar