Роналдињо: Роналдо је најбољи, нема дилеме!

Један од најбољих фудбалера свих времена, Бразилац, Роналдињо о Новаку Ђоковићу, Рамбу Петковићу и о финалу Лиге шампиона.

Фудбал 07.06.2017 | 15:00
Роналдињо: Роналдо је најбољи, нема дилеме!
Један од најбољих фудбалера света свих времена, Роналдо де Асис Мореира, познатији као Роналдињо, планетарну славу достигао је у дресу Барселоне, али то му није сметало да овог викенда скине капу "вечитом ривалу", Реалу из Мадрида.

Бразилац је пре свега одушевљен квалитетом приказаног фудбала у финалу Лиге шампиона одиграног у Кардифу где је Реал савладао Јувентус 4:1.

"Дивно финале! Прелепа игра оба тима. Надам се да су гледаоци широм света уживали у финалној утакмици као што сам ја уживао. Виђено је пет атрактивних голова што је одлична ствар за фудбал. Срећан сам што су Роналдо и Зидан исписали нове странице историје и што су освојили другу титулу за редом. Стварно сам уживао у овој финалној утакмици", рекао је Роналдињо у интервјуу за РТС.

Бразилац је финале Лиге шампиона пратио на крузеру који је из грчке луке Пиреј отпловио ка Миконосу где се гледао меч на палуби брода у присуству више од 500 љубитеља фудбала из читавог света.

Роналдињо је без задршке одговорио на питање, ко је тренутно најбољи фудбалер планете:

"Кристијано Роналдо, наравно! Па, резултати, титуле, број голова и његова игра довољно говоре".

Појединци сматрају да је с обзиром на невероватан таленат и лакоћу игре Роналдињо могао још тога да покаже током каријере, у којој је наступао за Гремио, ПСЖ, Барселону, Милан, Фламенго, Атлетико Минеиро, Керетаро и Флуминенсе...

"У фудбалу сам остварио све што сам желео, а увек ће бити оних који сматрају да је могло и требало више. Лично, немам ниједну неостварену жељу јер сам постигао све што сам желео и освојио готово све трофеје. Ја сам срећан и испуњен човек због тога".

Прва асоцијација на Србију су му Новак Ђоковић и Дејан "Рамбо" Петковић који је у бразилском фудбалу стекао статус легенде.

"Много више пратим фудбал, али Новака Ђоковића зна цео свет. Просто не постоји човек који није чуо за њега. Наравно, и Петковић је планетарно познат, тако да можете бити поносни на њих двојицу".

Роналдињо је данас глобални амбасадор фудбала, а слободно време користи да би се посветио својој другој великој љубави.

"То је музика. Моја велика љубав. Уживам у сваком дану и трудим се да останем у фудбалу, а музика је нешто у чему подједнако уживам", рекао је Роналдињо.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар