Ronaldinjo: Ronaldo je najbolji, nema dileme!

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilac, Ronaldinjo o Novaku Đokoviću, Rambu Petkoviću i o finalu Lige šampiona.

Fudbal 07.06.2017 | 15:00
Ronaldinjo: Ronaldo je najbolji, nema dileme!
Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena, Ronaldo de Asis Moreira, poznatiji kao Ronaldinjo, planetarnu slavu dostigao je u dresu Barselone, ali to mu nije smetalo da ovog vikenda skine kapu "večitom rivalu", Realu iz Madrida.

Brazilac je pre svega oduševljen kvalitetom prikazanog fudbala u finalu Lige šampiona odigranog u Kardifu gde je Real savladao Juventus 4:1.

"Divno finale! Prelepa igra oba tima. Nadam se da su gledaoci širom sveta uživali u finalnoj utakmici kao što sam ja uživao. Viđeno je pet atraktivnih golova što je odlična stvar za fudbal. Srećan sam što su Ronaldo i Zidan ispisali nove stranice istorije i što su osvojili drugu titulu za redom. Stvarno sam uživao u ovoj finalnoj utakmici", rekao je Ronaldinjo u intervjuu za RTS.

Brazilac je finale Lige šampiona pratio na kruzeru koji je iz grčke luke Pirej otplovio ka Mikonosu gde se gledao meč na palubi broda u prisustvu više od 500 ljubitelja fudbala iz čitavog sveta.

Ronaldinjo je bez zadrške odgovorio na pitanje, ko je trenutno najbolji fudbaler planete:

"Kristijano Ronaldo, naravno! Pa, rezultati, titule, broj golova i njegova igra dovoljno govore".

Pojedinci smatraju da je s obzirom na neverovatan talenat i lakoću igre Ronaldinjo mogao još toga da pokaže tokom karijere, u kojoj je nastupao za Gremio, PSŽ, Barselonu, Milan, Flamengo, Atletiko Mineiro, Keretaro i Fluminense...

"U fudbalu sam ostvario sve što sam želeo, a uvek će biti onih koji smatraju da je moglo i trebalo više. Lično, nemam nijednu neostvarenu želju jer sam postigao sve što sam želeo i osvojio gotovo sve trofeje. Ja sam srećan i ispunjen čovek zbog toga".

Prva asocijacija na Srbiju su mu Novak Đoković i Dejan "Rambo" Petković koji je u brazilskom fudbalu stekao status legende.

"Mnogo više pratim fudbal, ali Novaka Đokovića zna ceo svet. Prosto ne postoji čovek koji nije čuo za njega. Naravno, i Petković je planetarno poznat, tako da možete biti ponosni na njih dvojicu".

Ronaldinjo je danas globalni ambasador fudbala, a slobodno vreme koristi da bi se posvetio svojoj drugoj velikoj ljubavi.

"To je muzika. Moja velika ljubav. Uživam u svakom danu i trudim se da ostanem u fudbalu, a muzika je nešto u čemu podjednako uživam", rekao je Ronaldinjo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar