Катар изолован, посљедице могуће

Комплетан авио, друмски и поморски саобраћај биће укинут између четири најмоћније чланице Савјета за сарадњу залисвких арапских држава са Катаром, а у току је повлачење дипломата са њених територија. Укидању дипломатских веза прикључили су се и Либија и Малдиви.

Свијет 05.06.2017 | 11:46
Катар изолован, посљедице могуће
Из Министарства спољних послова Катара, речено је да не постоји правног основа за одлуку коју су донијеле Саудијска Арабија, Египат, Уједињени Емирати и Бахреин.

Како пише британски "Гардијан" званичници Саудијске Арабије су изјавили да ће трупе Катара бити повучене из рата у Јемену.

Како преноси РТ, авио компанија "Емирати ерлајнс" је прогласила суспензију летова ка Дохи од уторка, а убрзо су стигле исте одлуке и од "Флајдубаи", "Етихада" и "Ал Арабија".

Катар је иначе познат по својој авиокомпанији "Катар ервејс", међународној медијској кући "Ал џазира", а овакве мјере могле би да утичу и на спортски свијет будући да је управо та земља домаћин Свјетског првенства у фудбалу 2022.

Посљедице би могле бити несагледиве и уздрмати свјетско тржиште.

Мјерама се прикључио и Јемен, преноси државна агенција Саба, који је Катар оптужио за сарадњу са екстремним групама у цивилном рату.

Како је рекао замјеник шефа кабинета предсједника Ирана Хасан Рохани, пресијецање односа са Катаром није солуција за рјешавање кризе на Блиском истоку.

(Блиц)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Зар опет

05.06.2017 09:52

Е у ових арапа се стварно не зна ни ко пије ни ко плаца.Гори него ми.Умјесто да се смире опет це у рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

05.06.2017 10:21

АМЕР4ИКА? СВЕ ТО КУВА, ДА ТЕ БОГ САЧУВА?????

Name

Асад

05.06.2017 11:34

Мислим да су Амери и неке исламске зеље имале договор .Европљани су само исли иза њих зато су стигли ту гдје јесу.Много раније се могло цути да це Ислам бити велики Проблем али се све то стављало под тепих. Висе нема куда и Европљани су принудјени да се супроставе такој политици неких земаља. Саудијска Арабија пере руке и све пребацује на Катар који је мали а кад си мали кривица је вец доказана.Бар је тако пракса до сада показала.

Name

Ре Асад

05.06.2017 16:29

Катар мали хахахахаха ето ми смо велики хахаха немас ти три везе са зивотом слусај ово Катар ервејс има вриједност вецу од укупне економије БиХ. Алдјазира је једна од највецих у свијету Катар организује свјетско првенство у ногомету ми немоземо у Шаху ма свјетску економију поремете а ти казес мали јадо

Name

Министар

05.06.2017 11:34

Цеститке на борби против тероризма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нејасно

05.06.2017 11:48

Постоји разлог засто су то урадили,ја знам,а из текста се не види засто.Замислите, Сауди Арабија их оптузује(Катар) да подрзавају тероризам.Какава замјена теза.Дрзите лопова!!Мада ни Катар није у том питању невинасце.А ви поправите текст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.06.2017 14:42

Како да поправе. Па ово је Бн. Свјетионик у тунелу медија :Д

Name

Зна се

05.06.2017 13:29

Први донесу одлуку, други спроведу, треци наје... а цетврти који је и први кесира, иза сваке одлуке стоји америцка администрација која опет ради за оног ко јој најбоље плати. 100 милијарди уговор о куповини орузја од Американаца па сад ти види на цијој страни су амери? Ста би Леми са тим парама кад би ми само неко обецао а камо ли трговао?

ОДГОВОРИТЕ