Katar izolovan, posljedice moguće

Kompletan avio, drumski i pomorski saobraćaj biće ukinut između četiri najmoćnije članice Savjeta za saradnju zalisvkih arapskih država sa Katarom, a u toku je povlačenje diplomata sa njenih teritorija. Ukidanju diplomatskih veza priključili su se i Libija i Maldivi.

Svijet 05.06.2017 | 11:46
Katar izolovan, posljedice moguće
Iz Ministarstva spoljnih poslova Katara, rečeno je da ne postoji pravnog osnova za odluku koju su donijele Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Emirati i Bahrein.

Kako piše britanski "Gardijan" zvaničnici Saudijske Arabije su izjavili da će trupe Katara biti povučene iz rata u Jemenu.

Kako prenosi RT, avio kompanija "Emirati erlajns" je proglasila suspenziju letova ka Dohi od utorka, a ubrzo su stigle iste odluke i od "Flajdubai", "Etihada" i "Al Arabija".

Katar je inače poznat po svojoj aviokompaniji "Katar ervejs", međunarodnoj medijskoj kući "Al džazira", a ovakve mjere mogle bi da utiču i na sportski svijet budući da je upravo ta zemlja domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu 2022.

Posljedice bi mogle biti nesagledive i uzdrmati svjetsko tržište.

Mjerama se priključio i Jemen, prenosi državna agencija Saba, koji je Katar optužio za saradnju sa ekstremnim grupama u civilnom ratu.

Kako je rekao zamjenik šefa kabineta predsjednika Irana Hasan Rohani, presijecanje odnosa sa Katarom nije solucija za rješavanje krize na Bliskom istoku.

(Blic)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Zar opet

05.06.2017 09:52

E u ovih arapa se stvarno ne zna ni ko pije ni ko placa.Gori nego mi.Umjesto da se smire opet ce u rat.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

05.06.2017 10:21

AMER4IKA? SVE TO KUVA, DA TE BOG SAČUVA?????

Name

Asad

05.06.2017 11:34

Mislim da su Ameri i neke islamske zelje imale dogovor .Evropljani su samo isli iza njih zato su stigli tu gdje jesu.Mnogo ranije se moglo cuti da ce Islam biti veliki Problem ali se sve to stavljalo pod tepih. Vise nema kuda i Evropljani su prinudjeni da se suprostave takoj politici nekih zemalja. Saudijska Arabija pere ruke i sve prebacuje na Katar koji je mali a kad si mali krivica je vec dokazana.Bar je tako praksa do sada pokazala.

Name

Re Asad

05.06.2017 16:29

Katar mali hahahahaha eto mi smo veliki hahaha nemas ti tri veze sa zivotom slusaj ovo Katar ervejs ima vrijednost vecu od ukupne ekonomije BiH. Aldjazira je jedna od najvecih u svijetu Katar organizuje svjetsko prvenstvo u nogometu mi nemozemo u Šahu ma svjetsku ekonomiju poremete a ti kazes mali jado

Name

Ministar

05.06.2017 11:34

Cestitke na borbi protiv terorizma.

ODGOVORITE
Name

nejasno

05.06.2017 11:48

Postoji razlog zasto su to uradili,ja znam,a iz teksta se ne vidi zasto.Zamislite, Saudi Arabija ih optuzuje(Katar) da podrzavaju terorizam.Kakava zamjena teza.Drzite lopova!!Mada ni Katar nije u tom pitanju nevinasce.A vi popravite tekst.

ODGOVORITE
Name

re

05.06.2017 14:42

Kako da poprave. Pa ovo je Bn. Svjetionik u tunelu medija :D

Name

Zna se

05.06.2017 13:29

Prvi donesu odluku, drugi sprovedu, treci naje... a cetvrti koji je i prvi kesira, iza svake odluke stoji americka administracija koja opet radi za onog ko joj najbolje plati. 100 milijardi ugovor o kupovini oruzja od Amerikanaca pa sad ti vidi na cijoj strani su ameri? Sta bi Lemi sa tim parama kad bi mi samo neko obecao a kamo li trgovao?

ODGOVORITE