Владан Милојевић преузима Звезду!

Бивши тренер Чукаричког, Омоније и Паниониоса Владан Милојевић нови је тренер Црвене звезде, преносе београдски медији.  Данас промоција Милојевића у Звезди, ствара се озбиљан стручни штаб! Црвено-бели промовишу шефа струке и крећу у стварање тима за европске квалификације које стартују већ крајем јуна.

Фудбал 05.06.2017 | 11:15
Владан Милојевић преузима Звезду!
Промоција Милојевића за шефа стручног штаба црвено-белих заказана је за понедељак у 13 часова.

Претходних дана се спекулисало о неколико имена, међу којима су били Бенито Карбоне и бивши тренер Звезде Ненад Лалатовић, али су црвено-бели најбоље услове изгледа постигли са Милојевићем.

Поједини медији спекулишу да је Милојевић пристао на једногодишњи уговор и плату од 300.000 евра.

Милојевић има 47 година као фудбалер је играо у одбрани, а наступао је за Раднички НБГ, Јанину, Каламату, Звезду, Аполон, Панатинаикос, Ираклис. Тренерску каријеру је почео у младим селекцијама Звезде, а први посао је добио у Јавору 2011. Потом је водио Чукарички три сезоне и с њим освојио историјски Куп Србије те играо у квалификацијама за Лигу Европе. Претходне две сезоне је провео на Кипру и у Грчкој.

Милојевићу ће најближи сарадници бити кондициони тренер Влада Јанковић, са којим је радио у Чукаричком, али и на Кипру и у Грчкој, затим аналитичар Никола Лепосавић, а упућен је и званични позив Милошу Веселиновићу, бившем тренеру Радника и Јавора, који је у протеклом периоду био помоћник Владимиру Ивићу у ПАОК-у.

Ово је друга новина у спортском сектору ФК Црвена звезда, јер је недавно на место спортског директора именован Митар Мркела.

У Звезди су у току избори за чланове Скупштине клуба (до 20х у понедељак се гласа), а окупљање екипе и почетак припрема за нову сезону је планирано за петак.

Звезда ће играти у првом колу квалификација за Лигу Европе, а први меч је 29. јуна.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар