Vladan Milojević preuzima Zvezdu!

Bivši trener Čukaričkog, Omonije i Panioniosa Vladan Milojević novi je trener Crvene zvezde, prenose beogradski mediji.  Danas promocija Milojevića u Zvezdi, stvara se ozbiljan stručni štab! Crveno-beli promovišu šefa struke i kreću u stvaranje tima za evropske kvalifikacije koje startuju već krajem juna.

Fudbal 05.06.2017 | 11:15
Vladan Milojević preuzima Zvezdu!
Promocija Milojevića za šefa stručnog štaba crveno-belih zakazana je za ponedeljak u 13 časova.

Prethodnih dana se spekulisalo o nekoliko imena, među kojima su bili Benito Karbone i bivši trener Zvezde Nenad Lalatović, ali su crveno-beli najbolje uslove izgleda postigli sa Milojevićem.

Pojedini mediji spekulišu da je Milojević pristao na jednogodišnji ugovor i platu od 300.000 evra.

Milojević ima 47 godina kao fudbaler je igrao u odbrani, a nastupao je za Radnički NBG, Janinu, Kalamatu, Zvezdu, Apolon, Panatinaikos, Iraklis. Trenersku karijeru je počeo u mladim selekcijama Zvezde, a prvi posao je dobio u Javoru 2011. Potom je vodio Čukarički tri sezone i s njim osvojio istorijski Kup Srbije te igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prethodne dve sezone je proveo na Kipru i u Grčkoj.

Milojeviću će najbliži saradnici biti kondicioni trener Vlada Janković, sa kojim je radio u Čukaričkom, ali i na Kipru i u Grčkoj, zatim analitičar Nikola Leposavić, a upućen je i zvanični poziv Milošu Veselinoviću, bivšem treneru Radnika i Javora, koji je u proteklom periodu bio pomoćnik Vladimiru Iviću u PAOK-u.

Ovo je druga novina u sportskom sektoru FK Crvena zvezda, jer je nedavno na mesto sportskog direktora imenovan Mitar Mrkela.

U Zvezdi su u toku izbori za članove Skupštine kluba (do 20h u ponedeljak se glasa), a okupljanje ekipe i početak priprema za novu sezonu je planirano za petak.

Zvezda će igrati u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a prvi meč je 29. juna.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar