Резултати хрватских избора

Милан Бандић остат ће градоначелник Загреба и поред бројних контроверзи које су пратиле његово вођење хрватске пријестолнице. Он је тијесно побједио Анку Мрак Тариташ, освојивши 51,83 посто гласова.

Регион 05.06.2017 | 09:12
Резултати хрватских избора
Милан Бандић из Странке рада и солидарности побиједио је на локалним изборима за градоначелника Загреба, према првим незваничним резултатима Државне изборне комисије.

Побједу је у Сплиту однио ХДЗ-ов кандидат Андро Крстуловић Опара, у Осијеку кандидат групе грађана Иван Вркић, док ће Ријеку у предстојећем манадату водити нови-стари градоначелник Војко Оберснел.

На чело Вараждина долази кандидат групе грађана Иван Чехок са, за сада, 68,66 посто, Бјеловар ће водити у идућем мандату кандидат ХСЛС-а и ХСС-а Дарио Хребак, Велику Горицу Дражен Баришић.

Сисак ће поновно водити Кристина Икић Баничек (СДП), Шибеник кандидат ХДЗ-а Жељко Бурић, а Карловац Дамир Мандић (ХДЗ-ХСЛС).

Дубровник преузима ХДЗ, чији кандидат Мате Франковић је побиједио у том граду.

У Славонском Броду са 54,75 посто води досадашњи градоначелник Мирко Дуспара, у Копривници је СДП-ов Мишел Јакшић осигурао победу.

Книн ће, готово је извјесно, водити кандидат групе грађана Марко Јелић, Госпић ХДЗ-ов Петар Крмпотић, а Пазин ће водити ИДС-ов Ренато Крулчић.

Грађани су у другом кругу локалних избора бирали жупане, градоначелнике и начелнике за осам жупанија и Град Загреб, 54 града и 102 општине.

Право гласа у тим јединициама има око 2,8 милиона бирача.


(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар