Rezultati hrvatskih izbora

Milan Bandić ostat će gradonačelnik Zagreba i pored brojnih kontroverzi koje su pratile njegovo vođenje hrvatske prijestolnice. On je tijesno pobjedio Anku Mrak Taritaš, osvojivši 51,83 posto glasova.

Region 05.06.2017 | 09:12
Rezultati hrvatskih izbora
Milan Bandić iz Stranke rada i solidarnosti pobijedio je na lokalnim izborima za gradonačelnika Zagreba, prema prvim nezvaničnim rezultatima Državne izborne komisije.

Pobjedu je u Splitu odnio HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara, u Osijeku kandidat grupe građana Ivan Vrkić, dok će Rijeku u predstojećem manadatu voditi novi-stari gradonačelnik Vojko Obersnel.

Na čelo Varaždina dolazi kandidat grupe građana Ivan Čehok sa, za sada, 68,66 posto, Bjelovar će voditi u idućem mandatu kandidat HSLS-a i HSS-a Dario Hrebak, Veliku Goricu Dražen Barišić.

Sisak će ponovno voditi Kristina Ikić Baniček (SDP), Šibenik kandidat HDZ-a Željko Burić, a Karlovac Damir Mandić (HDZ-HSLS).

Dubrovnik preuzima HDZ, čiji kandidat Mate Franković je pobijedio u tom gradu.

U Slavonskom Brodu sa 54,75 posto vodi dosadašnji gradonačelnik Mirko Duspara, u Koprivnici je SDP-ov Mišel Jakšić osigurao pobedu.

Knin će, gotovo je izvjesno, voditi kandidat grupe građana Marko Jelić, Gospić HDZ-ov Petar Krmpotić, a Pazin će voditi IDS-ov Renato Krulčić.

Građani su u drugom krugu lokalnih izbora birali župane, gradonačelnike i načelnike za osam županija i Grad Zagreb, 54 grada i 102 opštine.

Pravo glasa u tim jediniciama ima oko 2,8 miliona birača.


(N1)

Komentari / 0

Ostavite komentar