Бандиц јури седми мандат?

Милан Бандић по шести је пут освојио мандат градоначелника Загреба побједом са 51,68 посто против Анке Мрак Тариташ. Најавио је како од јутра креће по свој седми мандат, те позвао све опоненте на сурадњу, јавља Анадолу Агенцy (АА).

Регион 05.06.2017 | 08:31
Бандиц јури седми мандат?
Након објаве званичних резултата Државног изборног повјеренства (ДИП-а) нови стари градоначелник Загреба Милан Бандић обратио се бројним окупљеним медијима, сљедбеницима и члановима „Странке рада и солидарности БМ 365“ у страначком сједишту у Прашкој улици.

Данас ујутро, у седам сати, почиње битка за седми мандат, најавио је Бандић.

"Никада нитко у повијести овога града није нити ће побиједити шест пута заредом“, казао је Бандић и захвалио се свим суграђанима.

"И они који су говорили 'ми или он'… Не, то је погрешно. Ми заједно. Загрепчани никад нису били искључиви и политичка абецеда налаже и мој је став да никада то не раде“, поручио је Бандић.

Загреб не трпи искључивост, не трпи негацију и деструкцију, Загреб је конструктиван, поручио је и додао како не разумије рјечник са 'ми или они' у 2017. години.

"Загрепчани су највећи побједници ових избора, ни ХДЗ, ни СДП ни Мост“, казао је Бандић.

Најавио је избацивање властитог имена из странке те промјену назива странке у „Странка рада и солидарности 365“, битку за социјалну правду, за свако радно мјесто, за образоване, мајке погинулих, за сигурност и отвореност.

"Користим прилику да мом колеги Кахну у Лондону изразим сућут јавно, што сам учинио јутрос писмено и путем медија. Загреб вечерас суосјећа са пријестолницом Уједињеног Краљевства. Моја побједа је једним дијелом израз подршке људима у Лондону“, поручио је Бандић.

Позвао је своје протукандидате и политичке опоненте у Градској скупштини на консензус око стратешких питања за Град Загреб.

Поручио је како је у наредне четири године потребно завршити 5.000 фасада, за двије године завршити загребачку жичару те брзу трачничку везу са зрачном луком, изградити конгресни центар и развијати стартуп твртке на Велесајму, спасити Имунолошки завод у сурадњи с Владом и изградити нових 60 нископодних трамваја те почетак изградње Загреба на Сави...

(Вијести.ба )

Коментари / 0

Оставите коментар