Bandic juri sedmi mandat?

Milan Bandić po šesti je put osvojio mandat gradonačelnika Zagreba pobjedom sa 51,68 posto protiv Anke Mrak Taritaš. Najavio je kako od jutra kreće po svoj sedmi mandat, te pozvao sve oponente na suradnju, javlja Anadolu Agency (AA).

Region 05.06.2017 | 08:31
Bandic juri sedmi mandat?
Nakon objave zvaničnih rezultata Državnog izbornog povjerenstva (DIP-a) novi stari gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obratio se brojnim okupljenim medijima, sljedbenicima i članovima „Stranke rada i solidarnosti BM 365“ u stranačkom sjedištu u Praškoj ulici.

Danas ujutro, u sedam sati, počinje bitka za sedmi mandat, najavio je Bandić.

"Nikada nitko u povijesti ovoga grada nije niti će pobijediti šest puta zaredom“, kazao je Bandić i zahvalio se svim sugrađanima.

"I oni koji su govorili 'mi ili on'… Ne, to je pogrešno. Mi zajedno. Zagrepčani nikad nisu bili isključivi i politička abeceda nalaže i moj je stav da nikada to ne rade“, poručio je Bandić.

Zagreb ne trpi isključivost, ne trpi negaciju i destrukciju, Zagreb je konstruktivan, poručio je i dodao kako ne razumije rječnik sa 'mi ili oni' u 2017. godini.

"Zagrepčani su najveći pobjednici ovih izbora, ni HDZ, ni SDP ni Most“, kazao je Bandić.

Najavio je izbacivanje vlastitog imena iz stranke te promjenu naziva stranke u „Stranka rada i solidarnosti 365“, bitku za socijalnu pravdu, za svako radno mjesto, za obrazovane, majke poginulih, za sigurnost i otvorenost.

"Koristim priliku da mom kolegi Kahnu u Londonu izrazim sućut javno, što sam učinio jutros pismeno i putem medija. Zagreb večeras suosjeća sa prijestolnicom Ujedinjenog Kraljevstva. Moja pobjeda je jednim dijelom izraz podrške ljudima u Londonu“, poručio je Bandić.

Pozvao je svoje protukandidate i političke oponente u Gradskoj skupštini na konsenzus oko strateških pitanja za Grad Zagreb.

Poručio je kako je u naredne četiri godine potrebno završiti 5.000 fasada, za dvije godine završiti zagrebačku žičaru te brzu tračničku vezu sa zračnom lukom, izgraditi kongresni centar i razvijati startup tvrtke na Velesajmu, spasiti Imunološki zavod u suradnji s Vladom i izgraditi novih 60 niskopodnih tramvaja te početak izgradnje Zagreba na Savi...

(Vijesti.ba )

Komentari / 0

Ostavite komentar