Истрага против Вучетића тапка у мјесту

Полиција Републике Српске је прије двије године поднијела извјештај против Драгана Вучетића, директора предузећа “Никола Тесла” и бившег савјетника предсједника Републике Српске Милорада Додика, због милионске штете коју је извлачењем новца причинио Републици Српској. Двије године касније истрага је и даље у току, а Вучетић је недоступан домаћим правосудним органима.

Република Српска 04.06.2017 | 19:37
Истрага против Вучетића тапка у мјесту
Пуне двије године тужилачка истрага против Драгана Вучетића стоји у мјесту. МУП Републике Српске је почетком јуна 2015. године против Вучетића поднио извјештај да је злоупотребом функције директора предузећа "Никола Тесла" оштетио ово предузеће за више од милион марака. МУП је касније допуњавао извјештај, али како нам је потврђено у Републичком јавном тужилаштву, истрага још траје.

"Увидом у записник који води Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва, утврђено је да ово одјељење води истрагу против Драгана Вучетића. Имајући у виду чињеницу да је предмет у фази истраге, нисмо у могућности да износимо више детаља нити информација о овом предмету."



Бивши савјетник предсједника Републике Српске и директор од повјерења Владе Српске је новцем предузећа "Никола Тесла" из Бањалуке, у Њемачкој основао истоимено предузеће "Никола Тесла Келн". Као одговорно лице оба предузећа уговорио је низ послова са предузећем у Келну, међу којима је и пропали пројекат "електромобил". На тај начин је извукао више од пола милиона марака из Српске и пребацио га на свој рачун у Њемачкој.

''Како друкчије тумачити чињеницу да је главни економски савјетник за инвестиције Милорада Додика, Драган Вучетић, човјек који се налази у бјекству, познат по ''електромобилима'' и бројним проневјереним милионима марака'', истиче предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Вучетић је у вријеме када га је Влада именовала за директора предузећа "Никола Тесла" иза себе већ имао неколико пропалих пројеката. Власт у Српској је игнорисала те информације, а правосуђе још истражује, иако је Вучетић већ давно побјегао из Босне и Херцеговине. Ово није први случај да институције реагују тек кад осумњичено лице напусти државу, упозоравају из цивилног сектора.

''Ово није ни први, ни задњи пут да се због пропуста у законским процедурама намјерно остави простор некоме да побјегне из државе и да избјегне процесуирање'', истичу из цивилног сектора.

Сви пројекти Драгана Вучетића, као што су "електромобил" и производња текстила у Херцеговини су пропали. Држава је остала без новца, а Вучетић је недоступан домаћим органима, јер се раније одрекао држављанства Републике Српске и БиХ и узео њемачки пасош.



БН телевизија

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

грађанин

04.06.2017 17:53

Ја се не би сликао са овим ликом, Вучетићем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУНГОС

04.06.2017 18:02

ОДНИО МИЛОКРАДОВУ ЛОВУ НА СИГУРНО . КОД ШВАБА. ШТО ЈЕ СИГУРНО, СИГУРНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУНГОС

04.06.2017 18:03

ОДНИО МИЛОКРАДОВУ ЛОВУ НА СИГУРНО . КОД ШВАБА. ШТО ЈЕ СИГУРНО, СИГУРНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ап

04.06.2017 18:32

Ето нашег МУП-а.све професионалци а човјек отишао.Води се истрага а требали прије истраге уз налог суда одузети пасош и нека неко каже поштени МУП а знају ломити колач и славити и оказивати вјежбе како су способни а све го лопов,част појединцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таг

04.06.2017 19:07

Ех, колико је Вуцетица....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.06.2017 20:29

Арцибалд Рајс.......???

Name

Хе хе

04.06.2017 19:09

Полицији за сваки њихов потез против организованох криминала треба одобрење политицара. А ови не могу одобрити своја хапсења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цба

04.06.2017 19:18

Да има имало образа поднио би оставку, савјетник криминалац, а опозиција да има муда ово би им било довољно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цx

04.06.2017 20:59

Двије године истразују, само лагано...

ОДГОВОРИТЕ
Name

XYX

04.06.2017 21:17

ЕУРОПОЛ И ИНТЕРПОЛ ЦЕ ДА ПРОНАДЈЕ СВАКОГ КРИМИНАЛЦА -АКО СЕ РАСПИСЕ ПОТЈЕРНИЦА -ЗАР НЕ?..???? ОДАКЛЕ МУ ЊЕМАЦКИ ПАСОС --АКО НИЈЕ ДРЗАВЉАНИН ЊЕМАЦКЕ????--ФАЛСИФИКОВАЊЕ ДОКУМЕНАТА ИЛИ ЛАЗНИ ИДЕНТИТЕТ --ПРОТИВЗАКОНИТО --ЗАР НЕ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавран

04.06.2017 22:12

ПА ТО САД РАДИ ЗОРАН СТЕВАНОВИЦ ИЗ ЗВОРНИКА.НИКО НЕ ОБЈАВЉУЈЕ ДА ЈЕ ВЕЦ ДУЗР ВРЕМЕНА ПО КИПРУ И ГРЦКОЈ ГДЈЕ СКЛАЊА ЛОВУ.

Name

Гавран

04.06.2017 22:15

Ма ста це те реци за родјака му Синису Додика,мазно цовјек 3.5 милиона само од Путева и збрисао у мајку Србију,а она криминална тузитељица казе како неце расписати потјерницу,вјероватно је у дилу.

Name

Тнт

04.06.2017 21:50

То је другар Миће Калдере,он га је довео из Њемацке,био је радо видјен гост у Калдери,ал је нагулио и преварио стару будалу Мићу Чичића која је преварио ко год је одакле наисао,сељак из Кобатоваца да буде успјеран бизнисмен...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрцевци

05.06.2017 06:36

МА ПУСТИ МИЦУ ЦОВЈЕК РЕНОВИРА КАЛДЕРУ ВЕЦ ДВЕ ГОДИНЕ ИМА ДА У АЛЕКСАНДРОВЦУ ПРОЦВЈЕТА ТУРИЗАМ ДА ВИДИТЕ ЈОС НЕВИДЈЕНО А СВЕ ТО ЗАХВАЉУЈУЦИ НАСЕМ МИЛИ .

Name

Мрцевци

05.06.2017 06:31

СЛУЦАЈНО ИЛИ НЕ СВИ ИНВЕСТИТОРИ КОЈЕ НАМ ЈЕ ДОВЕО МИЛОКРАД СУ НАС ОЈАДИЛИ ЗА ПАР МИЛИОНЦИЦА НЕМА ВУЦЕТИЦА НЕМА ДЈУРИЦА НЕМА МИСКОВИЦА .ПАЗИТЕ СЕ ОВЦЕ САД ЈЕ ЉТЊЕ СИСАЊЕ НАСТУПАЈУ ВЕЛИКЕ ВРУЦИНЕ БИЦЕ ТЕ ОСИСАНЕ ДО ГОЛЕ КОЗЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

23.09.2018 08:34

Да ли је вучетиц покрао рс или они њега....показат це се ....

Name

МолимЖ?

05.06.2017 12:07

Како је могуће да су у све прљаве послове укљуцени кумови или савјетници? Мени није јасно како се усудјују красти људи који сједе тако близу предсједника. А поготово ми ниј јасно како се мозе затаскати из његове близине толика проневјера. Закљуцак се намеце.

ОДГОВОРИТЕ