Istraga protiv Vučetića tapka u mjestu

Policija Republike Srpske je prije dvije godine podnijela izvještaj protiv Dragana Vučetića, direktora preduzeća “Nikola Tesla” i bivšeg savjetnika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, zbog milionske štete koju je izvlačenjem novca pričinio Republici Srpskoj. Dvije godine kasnije istraga je i dalje u toku, a Vučetić je nedostupan domaćim pravosudnim organima.

Republika Srpska 04.06.2017 | 19:37
Istraga protiv Vučetića tapka u mjestu
Pune dvije godine tužilačka istraga protiv Dragana Vučetića stoji u mjestu. MUP Republike Srpske je početkom juna 2015. godine protiv Vučetića podnio izvještaj da je zloupotrebom funkcije direktora preduzeća "Nikola Tesla" oštetio ovo preduzeće za više od milion maraka. MUP je kasnije dopunjavao izvještaj, ali kako nam je potvrđeno u Republičkom javnom tužilaštvu, istraga još traje.

"Uvidom u zapisnik koji vodi Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva, utvrđeno je da ovo odjeljenje vodi istragu protiv Dragana Vučetića. Imajući u vidu činjenicu da je predmet u fazi istrage, nismo u mogućnosti da iznosimo više detalja niti informacija o ovom predmetu."



Bivši savjetnik predsjednika Republike Srpske i direktor od povjerenja Vlade Srpske je novcem preduzeća "Nikola Tesla" iz Banjaluke, u Njemačkoj osnovao istoimeno preduzeće "Nikola Tesla Keln". Kao odgovorno lice oba preduzeća ugovorio je niz poslova sa preduzećem u Kelnu, među kojima je i propali projekat "elektromobil". Na taj način je izvukao više od pola miliona maraka iz Srpske i prebacio ga na svoj račun u Njemačkoj.

''Kako drukčije tumačiti činjenicu da je glavni ekonomski savjetnik za investicije Milorada Dodika, Dragan Vučetić, čovjek koji se nalazi u bjekstvu, poznat po ''elektromobilima'' i brojnim pronevjerenim milionima maraka'', ističe predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Vučetić je u vrijeme kada ga je Vlada imenovala za direktora preduzeća "Nikola Tesla" iza sebe već imao nekoliko propalih projekata. Vlast u Srpskoj je ignorisala te informacije, a pravosuđe još istražuje, iako je Vučetić već davno pobjegao iz Bosne i Hercegovine. Ovo nije prvi slučaj da institucije reaguju tek kad osumnjičeno lice napusti državu, upozoravaju iz civilnog sektora.

''Ovo nije ni prvi, ni zadnji put da se zbog propusta u zakonskim procedurama namjerno ostavi prostor nekome da pobjegne iz države i da izbjegne procesuiranje'', ističu iz civilnog sektora.

Svi projekti Dragana Vučetića, kao što su "elektromobil" i proizvodnja tekstila u Hercegovini su propali. Država je ostala bez novca, a Vučetić je nedostupan domaćim organima, jer se ranije odrekao državljanstva Republike Srpske i BiH i uzeo njemački pasoš.



BN televizija

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

građanin

04.06.2017 17:53

Ja se ne bi slikao sa ovim likom, Vučetićem.

ODGOVORITE
Name

MUNGOS

04.06.2017 18:02

ODNIO MILOKRADOVU LOVU NA SIGURNO . KOD ŠVABA. ŠTO JE SIGURNO, SIGURNO.

ODGOVORITE
Name

MUNGOS

04.06.2017 18:03

ODNIO MILOKRADOVU LOVU NA SIGURNO . KOD ŠVABA. ŠTO JE SIGURNO, SIGURNO.

ODGOVORITE
Name

ap

04.06.2017 18:32

Eto našeg MUP-a.sve profesionalci a čovjek otišao.Vodi se istraga a trebali prije istrage uz nalog suda oduzeti pasoš i neka neko kaže pošteni MUP a znaju lomiti kolač i slaviti i okazivati vježbe kako su sposobni a sve go lopov,čast pojedincima

ODGOVORITE
Name

Tag

04.06.2017 19:07

Eh, koliko je Vucetica....

ODGOVORITE
Name

re

04.06.2017 20:29

Arcibald Rajs.......???

Name

He he

04.06.2017 19:09

Policiji za svaki njihov potez protiv organizovanoh kriminala treba odobrenje politicara. A ovi ne mogu odobriti svoja hapsenja.

ODGOVORITE
Name

Cba

04.06.2017 19:18

Da ima imalo obraza podnio bi ostavku, savjetnik kriminalac, a opozicija da ima muda ovo bi im bilo dovoljno

ODGOVORITE
Name

Cx

04.06.2017 20:59

Dvije godine istrazuju, samo lagano...

ODGOVORITE
Name

XYX

04.06.2017 21:17

EUROPOL I INTERPOL CE DA PRONADJE SVAKOG KRIMINALCA -AKO SE RASPISE POTJERNICA -ZAR NE?..???? ODAKLE MU NJEMACKI PASOS --AKO NIJE DRZAVLJANIN NJEMACKE????--FALSIFIKOVANJE DOKUMENATA ILI LAZNI IDENTITET --PROTIVZAKONITO --ZAR NE?????

ODGOVORITE
Name

Gavran

04.06.2017 22:12

PA TO SAD RADI ZORAN STEVANOVIC IZ ZVORNIKA.NIKO NE OBJAVLJUJE DA JE VEC DUZR VREMENA PO KIPRU I GRCKOJ GDJE SKLANJA LOVU.

Name

Gavran

04.06.2017 22:15

Ma sta ce te reci za rodjaka mu Sinisu Dodika,mazno covjek 3.5 miliona samo od Puteva i zbrisao u majku Srbiju,a ona kriminalna tuziteljica kaze kako nece raspisati potjernicu,vjerovatno je u dilu.

Name

Tnt

04.06.2017 21:50

To je drugar Miće Kaldere,on ga je doveo iz Njemacke,bio je rado vidjen gost u Kalderi,al je nagulio i prevario staru budalu Miću Čičića koja je prevario ko god je odakle naisao,seljak iz Kobatovaca da bude uspjeran biznismen...

ODGOVORITE
Name

Mrcevci

05.06.2017 06:36

MA PUSTI MICU COVJEK RENOVIRA KALDERU VEC DVE GODINE IMA DA U ALEKSANDROVCU PROCVJETA TURIZAM DA VIDITE JOS NEVIDJENO A SVE TO ZAHVALJUJUCI NASEM MILI .

Name

Mrcevci

05.06.2017 06:31

SLUCAJNO ILI NE SVI INVESTITORI KOJE NAM JE DOVEO MILOKRAD SU NAS OJADILI ZA PAR MILIONCICA NEMA VUCETICA NEMA DJURICA NEMA MISKOVICA .PAZITE SE OVCE SAD JE LJTNJE SISANJE NASTUPAJU VELIKE VRUCINE BICE TE OSISANE DO GOLE KOZE.

ODGOVORITE
Name

Simo

23.09.2018 08:34

Da li je vučetic pokrao rs ili oni njega....pokazat ce se ....

Name

MolimŽ?

05.06.2017 12:07

Kako je moguće da su u sve prljave poslove ukljuceni kumovi ili savjetnici? Meni nije jasno kako se usudjuju krasti ljudi koji sjede tako blizu predsjednika. A pogotovo mi nij jasno kako se moze zataskati iz njegove blizine tolika pronevjera. Zakljucak se namece.

ODGOVORITE