Лондон: Нема жртава из БиХ

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је данас да у терористичком нападу у Лондону нема повријеђених држављана БиХ.

Босна и Херцеговина 04.06.2017 | 14:45
Лондон: Нема жртава из БиХ
"Министарство је у сталном контакту са Амбасадом и према информацијама од прије пар минута нема повријеђених држављана БиХ у посљедњем терористичком нападу", рекао је Црнадак новинарима у бањалучком излетишту Дубока.

Он је констатовао да је ово био трећи терористички напад у Британији у посљедњих мјесец дана. У синоћњем терористичком нападу у Лондону убијено је седам, а рањено 48 особа.

Додик упутио телеграм саучешћа Терези Меј

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа премијеру Велике Британије Терези Меј поводом терористичког напада у Лондону и поручио да Српска најоштрије осуђује тај акт и у потпуности даје подршку глобалној борби против тероризма.

"Поводом страшног терористичког напада у Лондону, у име грађана Републике Српске и своје лично име, упућујем Вама, британском народу и породицама страдалих изразе најдубљег саучешћа", наведено је у телеграму.

Предсједник Додик је навео да је Српска ужаснута овим терористичким чином и да најоштрије осуђује овај терористички акт и у потпуности даје подршку глобалној борби против тероризма, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

У синоћњем терористичком нападу у Лондону убијено је седам, а рањено 48 особа.

Цвијановићева у телеграму осудила брутални напад

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа премијеру Велике Британије Терези Меј и амбасадору Велике Британије у БиХ Едварду Фергусону поводом терористичких напада у Лондону, најоштрије осуђујући овај брутални чин.

"Истински смо ужаснути најновијим терористичким нападима у Лондону, у којима је живот изгубило седморо људи, а више десетина је повријеђено. Најоштрије осуђујемо овај брутални чин непојмљивог насиља који је усмјерен против невиних људи и демократских принципа савременог свијета", наводи се у телеграму саучешћа премијера Српске.

Цвијановићева је, у име Владе Републике Српске, у своје име и у име грађана Републике Српске, изразила најдубље саосјећање и пуну солидарност са народом Велике Британије и породицама погинулих, а повријеђенима је пожељела што скорији опоравак.

Звиздић упутио телеграм саучешћа

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић упутио је, у поводу терористичког напада у Лондону, телеграм саучешћа премијеру Велике Британије Терези Меј наводећи да се заједнички мора радити на подизању граница екстремизму, тероризму и радикализму.

"С тугом смо примили вијест о терористичком нападу у Лондону у којем су страдале невине жртве. Сви заједно морамо радити на подизању граница екстремизму, тероризму и радикализму и увјеравам Вас да у тој мисији у БиХ имате истинског партнера", наводи се у Звиздићевом телеграму.

Он је замолио британског премијера да породицама погинулих пренесе изразе искреног саучешћа, а повријеђенима је пожелио брз опоравак.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар