London: Nema žrtava iz BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je danas da u terorističkom napadu u Londonu nema povrijeđenih državljana BiH.

Bosna i Hercegovina 04.06.2017 | 14:45
London: Nema žrtava iz BiH
"Ministarstvo je u stalnom kontaktu sa Ambasadom i prema informacijama od prije par minuta nema povrijeđenih državljana BiH u posljednjem terorističkom napadu", rekao je Crnadak novinarima u banjalučkom izletištu Duboka.

On je konstatovao da je ovo bio treći teroristički napad u Britaniji u posljednjih mjesec dana. U sinoćnjem terorističkom napadu u Londonu ubijeno je sedam, a ranjeno 48 osoba.

Dodik uputio telegram saučešća Terezi Mej

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća premijeru Velike Britanije Terezi Mej povodom terorističkog napada u Londonu i poručio da Srpska najoštrije osuđuje taj akt i u potpunosti daje podršku globalnoj borbi protiv terorizma.

"Povodom strašnog terorističkog napada u Londonu, u ime građana Republike Srpske i svoje lično ime, upućujem Vama, britanskom narodu i porodicama stradalih izraze najdubljeg saučešća", navedeno je u telegramu.

Predsjednik Dodik je naveo da je Srpska užasnuta ovim terorističkim činom i da najoštrije osuđuje ovaj teroristički akt i u potpunosti daje podršku globalnoj borbi protiv terorizma, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

U sinoćnjem terorističkom napadu u Londonu ubijeno je sedam, a ranjeno 48 osoba.

Cvijanovićeva u telegramu osudila brutalni napad

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća premijeru Velike Britanije Terezi Mej i ambasadoru Velike Britanije u BiH Edvardu Fergusonu povodom terorističkih napada u Londonu, najoštrije osuđujući ovaj brutalni čin.

"Istinski smo užasnuti najnovijim terorističkim napadima u Londonu, u kojima je život izgubilo sedmoro ljudi, a više desetina je povrijeđeno. Najoštrije osuđujemo ovaj brutalni čin nepojmljivog nasilja koji je usmjeren protiv nevinih ljudi i demokratskih principa savremenog svijeta", navodi se u telegramu saučešća premijera Srpske.

Cvijanovićeva je, u ime Vlade Republike Srpske, u svoje ime i u ime građana Republike Srpske, izrazila najdublje saosjećanje i punu solidarnost sa narodom Velike Britanije i porodicama poginulih, a povrijeđenima je poželjela što skoriji oporavak.

Zvizdić uputio telegram saučešća

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić uputio je, u povodu terorističkog napada u Londonu, telegram saučešća premijeru Velike Britanije Terezi Mej navodeći da se zajednički mora raditi na podizanju granica ekstremizmu, terorizmu i radikalizmu.

"S tugom smo primili vijest o terorističkom napadu u Londonu u kojem su stradale nevine žrtve. Svi zajedno moramo raditi na podizanju granica ekstremizmu, terorizmu i radikalizmu i uvjeravam Vas da u toj misiji u BiH imate istinskog partnera", navodi se u Zvizdićevom telegramu.

On je zamolio britanskog premijera da porodicama poginulih prenese izraze iskrenog saučešća, a povrijeđenima je poželio brz oporavak.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar