Венгер: Санчес и Езил нису на продају!

Менаџер Арсенала Арсен Венгер рекао је да клуб нема намеру да овог лета прода фудбалере Алексиса Санчеса и Месута Езила.

Фудбал 05.06.2017 | 19:30
Венгер: Санчес и Езил нису на продају!
Санчесу и Езилу на крају следеће сезоне истичу уговори са Арсеналом и до сада су одбили да продуже сарадњу са клубом.

За Санчеса су наводно заинтересовани Манчестер Сити, Челси и минхенски Бајерн.

"Сви ће остати у клубу овог лета и надам се да ће продужити уговоре. Не можемо ослабити клуб и ослабити екипу. Желимо да појачамо тим. Једино ако пронадјемо играча истог квалитета и ако њих двојица апсолутно желе да оду из Арсенала", рекао је Венгер.

Венгер, који је почетком недеље продужио уговор са Арсеналом на две године, мора да појача тим за наредну сезону, али би екипа сигурно била слабија у случају одласка две највеће звезде клуба.

"У овом тренутку мислим да ће остати. Ми смо концентрисани на то да тим остане на окупу и да видимо како ћемо га појачати. Када потпишеш уговор, обавежеш се да до последњег дана дајеш све од себе. У интересу сваког играча је да увек игра фудбал, а чак и више када се ближи крај уговора. Ако си победник, желећеш да победиш кад год играш",додао је француски стручњак.

Ако се буде питао Арсен Венгер, а у Арсеналу објективно нема ко други, Алексис Санчез (28) и Месут Озил (28) и наредне сезоне ће носити црвени дрес "тобџија".

Двојици офанзиваца уговори истичу лета 2018. и актуелни прелазни рок је последња прилика за њихову добру продају, с обзиром на то да су до сада одбијали да продуже сарадњу са клубом.

Без обзира на све, искусни француски стручњак не жели да их се одрекне.

"Сви ће остати у клубу овог лета и надам се да ће продужити уговоре. Не можемо да ослабимо екипу, треба да је појачамо. Продаја је могућа једино ако пронађемо играча истог квалитета и ако њих двојица апсолутно желе да оду. Али, у овом тренутку мислим да ће остати".

Озил је на "Емирејтсу" од лета 2013, када је за 47 милиона евра доведен из Реал Мадрида, док је Санчез годину дана касније стигао из Барселоне за 42,5 милиона.

"Када потпишеш уговор, обавезао си се да до последњег дана дајеш све од себе. У интересу сваког играча је да увек игра, а чак и више када се ближи крај његовог уговора", додао је Венгер.

Арсенал је ових дана покушао да купи Монаковог тинејџера Килијана Мбапеа (18), али су "кнежеви" глатко одбили понуду вредну 100 милиона евра.

"Тобџије" су завршиле сезону освајањем ФА купа, победивши у финалу Челси, међутим, после 19 година им је измакао пласман у Лигу шампиона. Управа клуба ипак је одлучила да задржи много критикованог менаџера, и то још најмање две сезоне.

Арсенал следеће сезоне први пут после 19 година у низу неће учествовати у Лиги шампиона.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар