Venger: Sančes i Ezil nisu na prodaju!

Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da klub nema nameru da ovog leta proda fudbalere Aleksisa Sančesa i Mesuta Ezila.

Fudbal 05.06.2017 | 19:30
Venger: Sančes i Ezil nisu na prodaju!
Sančesu i Ezilu na kraju sledeće sezone ističu ugovori sa Arsenalom i do sada su odbili da produže saradnju sa klubom.

Za Sančesa su navodno zainteresovani Mančester Siti, Čelsi i minhenski Bajern.

"Svi će ostati u klubu ovog leta i nadam se da će produžiti ugovore. Ne možemo oslabiti klub i oslabiti ekipu. Želimo da pojačamo tim. Jedino ako pronadjemo igrača istog kvaliteta i ako njih dvojica apsolutno žele da odu iz Arsenala", rekao je Venger.

Venger, koji je početkom nedelje produžio ugovor sa Arsenalom na dve godine, mora da pojača tim za narednu sezonu, ali bi ekipa sigurno bila slabija u slučaju odlaska dve najveće zvezde kluba.

"U ovom trenutku mislim da će ostati. Mi smo koncentrisani na to da tim ostane na okupu i da vidimo kako ćemo ga pojačati. Kada potpišeš ugovor, obavežeš se da do poslednjeg dana daješ sve od sebe. U interesu svakog igrača je da uvek igra fudbal, a čak i više kada se bliži kraj ugovora. Ako si pobednik, želećeš da pobediš kad god igraš",dodao je francuski stručnjak.

Ako se bude pitao Arsen Venger, a u Arsenalu objektivno nema ko drugi, Aleksis Sančez (28) i Mesut Ozil (28) i naredne sezone će nositi crveni dres "tobdžija".

Dvojici ofanzivaca ugovori ističu leta 2018. i aktuelni prelazni rok je poslednja prilika za njihovu dobru prodaju, s obzirom na to da su do sada odbijali da produže saradnju sa klubom.

Bez obzira na sve, iskusni francuski stručnjak ne želi da ih se odrekne.

"Svi će ostati u klubu ovog leta i nadam se da će produžiti ugovore. Ne možemo da oslabimo ekipu, treba da je pojačamo. Prodaja je moguća jedino ako pronađemo igrača istog kvaliteta i ako njih dvojica apsolutno žele da odu. Ali, u ovom trenutku mislim da će ostati".

Ozil je na "Emirejtsu" od leta 2013, kada je za 47 miliona evra doveden iz Real Madrida, dok je Sančez godinu dana kasnije stigao iz Barselone za 42,5 miliona.

"Kada potpišeš ugovor, obavezao si se da do poslednjeg dana daješ sve od sebe. U interesu svakog igrača je da uvek igra, a čak i više kada se bliži kraj njegovog ugovora", dodao je Venger.

Arsenal je ovih dana pokušao da kupi Monakovog tinejdžera Kilijana Mbapea (18), ali su "kneževi" glatko odbili ponudu vrednu 100 miliona evra.

"Tobdžije" su završile sezonu osvajanjem FA kupa, pobedivši u finalu Čelsi, međutim, posle 19 godina im je izmakao plasman u Ligu šampiona. Uprava kluba ipak je odlučila da zadrži mnogo kritikovanog menadžera, i to još najmanje dve sezone.

Arsenal sledeće sezone prvi put posle 19 godina u nizu neće učestvovati u Ligi šampiona.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar