Човић и Вучић о сарадњи

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић разговарао је данас на Брду код Крања са предсједником Србије Александром Вучићем.



Босна и Херцеговина 03.06.2017 | 17:32
Човић и Вучић о сарадњи
На састанку Човић и Вучић су нагласили да је унапређење билатералних односа двије земље од изузетне важности за цјелокупну атмосферу сарадње у регији и позиционирање као сигурног и привлачног простора за улагања.

Они су се сагласили да је стабилна и европска БиХ, земља свих њених равноправних народа, приоритет њиховог дјеловања.

На крају састанка су закључили да је прихватање одређених вриједности, правила и стандарда на путу ка европским интеграцијама, чему обје земље теже, подразумијева досљедно провођење реформи на том путу, саопштено је из Човићевог кабинета.



Хрватски члан у Предсједништву БиХ Драган Човић разговарао је и са предсједником Њемачке Франк-Валтером Штајнмајером, који је обећао даљу помоћ Њемачке при евроатлантском интегрисању БиХ, уз услов испуњавања неопходних реформи.

Саговорници су закључили да су конститутивност и једнакост свих народа у БиХ темељ за европску БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Човић је током сусрета са Штајнмајером, у оквиру састанка "Брдо-Бриони процеса" нагласио да је Њемачка један од најважнијих партнера БиХ када је ријеч о евроатлантском путу.

Он је истакао да је Њемачка једна од најзначајнијих земаља партнера БиХ и у спољнотрговинској размјени и један од највећих билатералних донатора која већ годинама пружа значајну подршку БиХ, на чему је хрватски члан Предсједништва БиХ захвалио њемачком предсједнику.

Штајнмајер, који је специјални гост сурета учесника "Брдо-Бриони процеса", добро је упознат о актуелној ситуацији у БиХ у коју је званично долазио у више наврата као министар спољних послова те земље.

По завршетку састанка "Брдо-Бриони процеса" предвиђено је одржавање билатералног сусрета хрватског члана Предсједништва БиХ Драгана Човића и са предсједником Републике Словеније Борутом Пахором.

(Агенције)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

попара

03.06.2017 15:44

Кога представља Цовиц,свог пунца....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кога, Болан

03.06.2017 16:06

Ко му је пунац?

Name

ре

03.06.2017 20:29

Мозда Вуцица заним,ста има ново у Ватикану???Ста нас ускоро оцекује итд???

Name

ВЕТЕРАН

03.06.2017 16:04

ЦОВИЦ КАО ПРЕДСЈЕДНИК ДРЗАВЕ ХЕРЦЕГ БОСНЕ ..ЛИЈЕПО..САМО СУМЊАМ ДА ЦЕ МУСЛИМАНИ ДОЗВОЛИТИ ..ЗЕЗНУТИ СУ ,НАЦИОНАЛИСТИ САМОУБИЦЕ ,...ЦОВИЦУ ЈА БИХ СЕ ЦУВАО,..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

03.06.2017 16:45

Док год будемо гладали ко је веци националиста,убица и док будемо били испуњени мрзњом један према другим народима,а небудемо градили бољу будуцност и повјерење један према другима и док год небудемо видјели да смо на репу свијета и да за њих нисмо уопсте битни,јер за њих не представљамо ниста,дотад цемо теско и мукотрпно зивјети.Теба гледати како ици каквом таквом помирењу и гледати како заједницки премостити ове огромне проблеме који сви имамо,а проблем,глад и неимастина непита које си вјероисповијети.Памет углаву вец једном.

Name

мицека

03.06.2017 16:45

Ко има пара мора имат и муда:

Name

Пендула

03.06.2017 17:23

Нису веци националисти од цетника назалост.хахахахахахах...

Name

Бродски Ветеран

03.06.2017 16:27

Ништа то невриједи без Жељке и Рудоње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муслим

03.06.2017 17:20

Јер констутивност народа подразумијева и зељу тог народа да говори језиком који је његов или само да 51 % становниства не бира преставнике другом народу који има 13 % становниства али власти имају једнако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бакица

04.06.2017 08:30

Драги зоки овај вас коментар заслузује сваку похвалу али на залост ви сте јединка у овом цопору вукова затрованих мрзњом.

ОДГОВОРИТЕ