Треба достићи стандарде ЕУ

Игор Црнадак, министар спољних послова Босне и Херцеговине, учествовао је данас на састанку министара вањских послова на Брду код Крања у Словенији. Састанак је одржан у оквиру иницијативе Брдо Бриони процеса, а под домаћинством Карла Ерјавеца и Давора Иве Стиера, потпредсједника влада и министара спољних послова Словеније и Хрватске

Босна и Херцеговина 03.06.2017 | 16:20
Треба достићи стандарде ЕУ
  • Из Министарства спољних послова БиХ наводе да је Црнадак током дискусије истакао значај наставка одржавања састанака на министарском нивоу у оквиру иницијативе Брдо Бриони и изразио подршку БиХ оваквим видовима сарадње које имају за циљ убрзање пута БиХ у Европску унију.

Црнадак је поздравио поруке домаћина да је интеграција западног Балкана такође у интересу Европске уније и да ће Европа тек тада бити комплетирана. Такођер је нагласио да је потребан садржајан и суштински приступ ЕУ и да је веома значајно што су и посљедњи извјештај Европске комисије, као и припремни документ за самит у Трсту посвећени конкретним инфраструктурним пројектима, као и стварним проблемима, попут одласка младих људи, корупције и стања у медијима.

„Веома је важно кроз процес интеграција достићи европске демократске стандарде и слободу, те учинити институције независним. Правосуђе које је немоћно да води процесе везане за најкрупније афере и против највиших функционера или јавни ТВ сервис, који ради само за интересе једне политичке партије, нису у функцији грађана и зато је неопходно што прије поправити стање у области владавине права и слободе медија, не због Брисела, него због обичних људи и развоја демократије“, рекао је Црнадак у обраћању.

Он је истакао да, паралелно са рјешавањем конкретних проблема у свакој од земаља, “морамо наставити да развијамо што боље односе међусобно, јер се на тај начин јача укупан капацитет за реформе и оснаживање институција“.

Министарски састанак је одржан у склопу самита лидера Брдо Бриони процеса на Брду код Крања у Републици Словенији.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мозда

03.06.2017 14:32

Мозда за једно 100 година.Нас народ воли кирупцију.Балкан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секретарица

03.06.2017 15:30

Живио нај бољи министар свих времена,само путуј и договарај,нека цркну од муке,ми смо нај смо бољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха ха

03.06.2017 17:19

Достици цете ха ха ха, ха ха ха, ха ха ха,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.06.2017 18:48

Па достигли сте,цијене су вам веце него у Њемацкој. По опорезивању сте пресли ЕУ итд.....! Зивотни стандард градјана се пореди са Етијопијом,Еритрејом итд.......!

Name

Ферко хидановиц

04.06.2017 01:22

Никад ми нецемо у еу а цјене и посо имамо као да смо у еу

Name

жалост

04.06.2017 04:49

Која је ово катастрофа код нас

Name

Лоповцине без контроле

04.06.2017 12:10

Дупле су цијене воца у односу на прослу годину. А све из увоза. Као да је воце вани поскупило. Наравно да није.