Да ли је храна са пода опасна?

Докторка Кејтлин Барнс каже да не треба охрабривати децу да једу храну са пода, али ни да избегавају потпуни контакт са нечистим стварима, јер претерана заштита од рутинских бактерија није добра

Здравље 03.06.2017 | 13:44
Да ли је храна са пода опасна?
Да ли је опасно да малишани једу храну која је пала на под? Анкета Хyгиене Цоунцила, групе здравствених радника који се баве питањима хигијене, показала је да 77 посто мајки деце млађе од пет година сматра да није, јер се на тај начин јача имунитет. Оне су прихватиле теорију по којој организам треба да "тренира" у борби против бактерија, па им није проблем да бебама врате у руку храну коју су испустиле.

Докторка Кејтлин Барнс из Медицинског центра Универзитета Туфтс каже да не треба охрабривати децу да то чине, али ни да избегавају потпуни контакт са нечистим стварима, јер претерана заштита од рутинских бактерија није добра. Њен колега професор др Џоел Вајншток сматра да родитељи треба да пронађу средину.

- Постоје бактерије које нам помажу, али треба лимитирати изложеност микроорганизмима који изазивају озбиљне болести - упозорава стручњак. - Нека оболења која су углавном била непозната у 18. веку и раније, сада постају све чешћа, па није баш увек добро да се једе нешто с пода или прљавим рукама.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар