Ово не једите прије спавања

Нутриционисти препоручују да три сата пре спавања ништа не једете јер се храна толико задржава у желуцу просечне особе након чега путује до танког црева

Здравље 03.06.2017 | 13:43
Ово не једите прије спавања
Мада се стручњаци и даље споре око тога хоће ли вам хамбургер у ноћним сатима набацити вишак килограма, око једног нема дилеме - поквариће вам сан. Нутриционисти препоручују да три сата пре спавања ништа не једете јер се храна толико задржава у желуцу просечне особе након чега путује до танког црева. Можда се нећете пробудити у току ноћи, али спаваћете лошије, па ћете бити помало уморни наредног дана. Није небитно ни шта једете пре одласка на починак, а ове намирнице би требало да избегавате.

Чоколада - Не само да ћете унети шећер, већ и кофеин. Чоколада не садржи много кофеина, али и мала количина ове хемикалије може пореметити сан. Зато не би требало да пијете ни чај непосредно пре спавања.

Масно - Млеко, јогурт, авокадо, сладолед, орашасти плодови, путер и сир су на листи за избегавање јер се масна храна споро вари.

Кисела храна - Пржено и зачињено не треба да једете пре спавања јер је реч о "киселој храни", а чак 10 посто млађих мушкараца пати од киселине иако то и не зна.

Алкохол - Можда ће вам чашица-две помоћи да лакше утонете у сан, али алкохол ремети дубљу фазу у којој се најбоље одмарамо.

Савет плус: Ако сте гладни, поједите банану или киви јер се брзо варе, житарице целог зрна јер појачавају лучење серотонина, кајгану која се вари брже од куваних јаја.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар