Балотели и Дортмунд? Да, близу је!

Све зависи од новог тренера, док Марсељ стрпљиво чека. . .  Нема зиме за Супер Марија!

Фудбал 05.06.2017 | 16:30
Балотели и Дортмунд? Да, близу је!
Тамо где је било дима сада има много ватре. Нема медија у Немачкој, посебно оних добро упућених у фудбалска дешавања, да не пишу о могућности да Марио Балотели појача Дортмунд овог лета. 

Цела прича посебно је добила на значају откако је Мино Рајола открио карте у недавном разговору за италијанску штампу.

"Да ли остаје у Ници? Видећемо. За Балотелија се интересују Дортмунд и Марсељ", рекао је тада Рајола и запалио јавност. 

Немачки Билд пише да је трансфер био јако близу реализације, али да је сада мало доведен у питање. Разлог томе је чињеница да је Лусијан Фавр испао из трке за клупу Милионера, пошто није дошло до договора са Ницом око износа обештећења за француског стручњака. Откупна клаузула у Фавровом уговору била је 5.000.000 евра, али у Дортмунду нису ни помишљали да дођу до те суме. 

Сада је први пик Дортмунда Ајаксов тренер Петер Бош. На Вестфалену желе да доведу тренера који зна како да ради са младим, талентованим тимом, а Бош је у сезони за нама на располагању имао екипу просечне старости тек нешто веће од 22 године. Ајакс је недавно постао најмлађи тим у финалу Лиге Европе, али је Манчестер јунајтед на крају узео пехар и пласирао се у Лигу шампиона. Бош се показао као изванредан стручњак, храбар и спреман да у ватру баци голобраде момке и пружи им велики простор за напредак и игру. Тако је ове године представио младог голмана Андреа Онану, ултраталентованог 17-годишњег штопера Матијса де Лигта, али и момке попут Џастина Клајверта, те нешто искуснијих Каспера Долберга, Давида Нереса, Френкија де Јонга...

Бош би у Дортмунду такође на располагању имао страшно млад и атрактиван тим, који је већ завршио два супетрансфера. У питању су Махмуд Дауд (21) из Менхенгладбаха и капитен омладинске репрезентације Француске и штопер младог тима ПСЖ Дан Аксел Загаду (18).

Треба и подсетити да су у тиму већ Микел Мерино, Кристијан Пулишић, Јулијан Вајгл, Рафаел Гереро, Матијас Гинтер, Емре Мор, Александар Исак... 

Зато би управо на Бошу, или неком другом тренеру са листе кандидата, било да одреди да ли жели Балотелија или не. Са италијанским центарфором никада није једноставно, јер морате да будете посебан тренерски карактер да бисте знали да погодите баш његову жицу. А то је мало ко знао да уради. Као, на пример, Лусијан Фавр, који је у Балотелију пробудио оно најбоље. 

У супротном, без обзира што би дошао без обештећења, Балотели би лако могао да се претвори у мачку у џаку и новом клубу само направи проблем. 

Док се Дортмунд први пита, Марсељ стрпљиво чека. Посрнулом француском гиганту би добро дошао нападач Балотелијевог калибра, а с обзиром на финансијску моћ власничког конзорцијума из САД, не би било финансијских сметњи за реализацију трансфера. Наравно, по питању годишњих примања. 

Зато се сада стрпљиво чека име новог тренера Дортмунда, када би ситуација била нешто јаснија... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар