Baloteli i Dortmund? Da, blizu je!

Sve zavisi od novog trenera, dok Marselj strpljivo čeka. . .  Nema zime za Super Marija!

Fudbal 05.06.2017 | 16:30
Baloteli i Dortmund? Da, blizu je!
Tamo gde je bilo dima sada ima mnogo vatre. Nema medija u Nemačkoj, posebno onih dobro upućenih u fudbalska dešavanja, da ne pišu o mogućnosti da Mario Baloteli pojača Dortmund ovog leta. 

Cela priča posebno je dobila na značaju otkako je Mino Rajola otkrio karte u nedavnom razgovoru za italijansku štampu.

"Da li ostaje u Nici? Videćemo. Za Balotelija se interesuju Dortmund i Marselj", rekao je tada Rajola i zapalio javnost. 

Nemački Bild piše da je transfer bio jako blizu realizacije, ali da je sada malo doveden u pitanje. Razlog tome je činjenica da je Lusijan Favr ispao iz trke za klupu Milionera, pošto nije došlo do dogovora sa Nicom oko iznosa obeštećenja za francuskog stručnjaka. Otkupna klauzula u Favrovom ugovoru bila je 5.000.000 evra, ali u Dortmundu nisu ni pomišljali da dođu do te sume. 

Sada je prvi pik Dortmunda Ajaksov trener Peter Boš. Na Vestfalenu žele da dovedu trenera koji zna kako da radi sa mladim, talentovanim timom, a Boš je u sezoni za nama na raspolaganju imao ekipu prosečne starosti tek nešto veće od 22 godine. Ajaks je nedavno postao najmlađi tim u finalu Lige Evrope, ali je Mančester junajted na kraju uzeo pehar i plasirao se u Ligu šampiona. Boš se pokazao kao izvanredan stručnjak, hrabar i spreman da u vatru baci golobrade momke i pruži im veliki prostor za napredak i igru. Tako je ove godine predstavio mladog golmana Andrea Onanu, ultratalentovanog 17-godišnjeg štopera Matijsa de Ligta, ali i momke poput Džastina Klajverta, te nešto iskusnijih Kaspera Dolberga, Davida Neresa, Frenkija de Jonga...

Boš bi u Dortmundu takođe na raspolaganju imao strašno mlad i atraktivan tim, koji je već završio dva supetransfera. U pitanju su Mahmud Daud (21) iz Menhengladbaha i kapiten omladinske reprezentacije Francuske i štoper mladog tima PSŽ Dan Aksel Zagadu (18).

Treba i podsetiti da su u timu već Mikel Merino, Kristijan Pulišić, Julijan Vajgl, Rafael Gerero, Matijas Ginter, Emre Mor, Aleksandar Isak... 

Zato bi upravo na Bošu, ili nekom drugom treneru sa liste kandidata, bilo da odredi da li želi Balotelija ili ne. Sa italijanskim centarforom nikada nije jednostavno, jer morate da budete poseban trenerski karakter da biste znali da pogodite baš njegovu žicu. A to je malo ko znao da uradi. Kao, na primer, Lusijan Favr, koji je u Baloteliju probudio ono najbolje. 

U suprotnom, bez obzira što bi došao bez obeštećenja, Baloteli bi lako mogao da se pretvori u mačku u džaku i novom klubu samo napravi problem. 

Dok se Dortmund prvi pita, Marselj strpljivo čeka. Posrnulom francuskom gigantu bi dobro došao napadač Balotelijevog kalibra, a s obzirom na finansijsku moć vlasničkog konzorcijuma iz SAD, ne bi bilo finansijskih smetnji za realizaciju transfera. Naravno, po pitanju godišnjih primanja. 

Zato se sada strpljivo čeka ime novog trenera Dortmunda, kada bi situacija bila nešto jasnija... 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar