"Брат" - најбољи шеф на Балкану

Радомир Новаковић Цакан, човек који је у Црној Гори познат као успешан привредник и још већи хуманитарац за један дан је постао регионална звезда. Након новинарских текстова у медијима, екипа "Блица" затекла га је на пословном путу у Београду. Цакан је открио на који начин је његова баба Анка Њања утицала на његове погледе на живот, по коме му је дошло да дели шаком и капом и да ли ће бити председник Црне Горе.

Регион 03.06.2017 | 12:18
"Брат" - најбољи шеф на Балкану
С поштовањем и с осмехом ушао је у редакцију "Блица" и једва смо чекали да га питамо зашто је најбоље раднике награђивао луксузним путовањима на Бахаме и Сејшеле, на луксузна крстарења Медитераном или им је куповао потпуно нове аутомобиле.

"Паре дођу и прођу, а успомене остају за цео живот. Имам друга који држи туристичку агенцију и питао сам га шта има у понуди и које су цене, јер сам желео да се запослени заиста проведу на том одмору. Он ми је рекао да ће агенција можда радити кратко, срећа је да и дан-данас постоји и захваљујући њему много људи је видело свет. Избор је био добар и хвала му на томе. Ја сам му све платио, али у ратама. Ништа без рата (смех)", каже Цакан за "Блиц".

Објаснио је и зашто није изабрао неку јефтинију варијанту награђивања, коју многи данас практикују или уопште не цене рад запослених.

"Кад су се они вратили са пута, били су још бољи. Показивали су му фотографије, ја сам остајао да радим, па смо се заједно смејали њиховим догодовштинама. Питате ме за "голфове". Ја сам себи управо био купио нов аутомобил и преселили смо се у нове канцеларије ван града. Па какав бих ја то газда био да они путују и муче се? И више није био изговора зашто касне на посао, ха, ха, ха", са смијехом прича Новаковић.

Новаковић нам је признао да су га изненадиле реакције јавности и коментари поводом његових, како каже, уобичајених људских поступака.

"Кад је човек нормалан, то је главна вест. То ме мало чуди, али задовољство ми је кад чујем позитивне коментаре, јер је то данас ретко, поготово кад је неко у политици", додаје барски политичар.

Новаковић је опет у жижи, јер је већ годину дана на челу Скупштине општине Бар и одрекао се свих примања у корист угрожених појединаца или група. У Црној Гори је успешан бизнисмен, води ланац продавница спортске опреме, и открио нам је да поред црногорског има корене у Нишу и Лици.

Као функционер на приморју помаже свима којима је потребно, а народ га од миља зове "Брат". Зашто?

Зато што брат брату увек помаже.

Признаћете, овакве особе се не срећу сваког дана.

Извор: Блиц

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рајко

03.06.2017 12:40

Исти наш Миле.

ОДГОВОРИТЕ