"Brat" - najbolji šef na Balkanu

Radomir Novaković Cakan, čovek koji je u Crnoj Gori poznat kao uspešan privrednik i još veći humanitarac za jedan dan je postao regionalna zvezda. Nakon novinarskih tekstova u medijima, ekipa "Blica" zatekla ga je na poslovnom putu u Beogradu. Cakan je otkrio na koji način je njegova baba Anka Njanja uticala na njegove poglede na život, po kome mu je došlo da deli šakom i kapom i da li će biti predsednik Crne Gore.

Region 03.06.2017 | 12:18
"Brat" - najbolji šef na Balkanu
S poštovanjem i s osmehom ušao je u redakciju "Blica" i jedva smo čekali da ga pitamo zašto je najbolje radnike nagrađivao luksuznim putovanjima na Bahame i Sejšele, na luksuzna krstarenja Mediteranom ili im je kupovao potpuno nove automobile.

"Pare dođu i prođu, a uspomene ostaju za ceo život. Imam druga koji drži turističku agenciju i pitao sam ga šta ima u ponudi i koje su cene, jer sam želeo da se zaposleni zaista provedu na tom odmoru. On mi je rekao da će agencija možda raditi kratko, sreća je da i dan-danas postoji i zahvaljujući njemu mnogo ljudi je videlo svet. Izbor je bio dobar i hvala mu na tome. Ja sam mu sve platio, ali u ratama. Ništa bez rata (smeh)", kaže Cakan za "Blic".

Objasnio je i zašto nije izabrao neku jeftiniju varijantu nagrađivanja, koju mnogi danas praktikuju ili uopšte ne cene rad zaposlenih.

"Kad su se oni vratili sa puta, bili su još bolji. Pokazivali su mu fotografije, ja sam ostajao da radim, pa smo se zajedno smejali njihovim dogodovštinama. Pitate me za "golfove". Ja sam sebi upravo bio kupio nov automobil i preselili smo se u nove kancelarije van grada. Pa kakav bih ja to gazda bio da oni putuju i muče se? I više nije bio izgovora zašto kasne na posao, ha, ha, ha", sa smijehom priča Novaković.

Novaković nam je priznao da su ga iznenadile reakcije javnosti i komentari povodom njegovih, kako kaže, uobičajenih ljudskih postupaka.

"Kad je čovek normalan, to je glavna vest. To me malo čudi, ali zadovoljstvo mi je kad čujem pozitivne komentare, jer je to danas retko, pogotovo kad je neko u politici", dodaje barski političar.

Novaković je opet u žiži, jer je već godinu dana na čelu Skupštine opštine Bar i odrekao se svih primanja u korist ugroženih pojedinaca ili grupa. U Crnoj Gori je uspešan biznismen, vodi lanac prodavnica sportske opreme, i otkrio nam je da pored crnogorskog ima korene u Nišu i Lici.

Kao funkcioner na primorju pomaže svima kojima je potrebno, a narod ga od milja zove "Brat". Zašto?

Zato što brat bratu uvek pomaže.

Priznaćete, ovakve osobe se ne sreću svakog dana.

Izvor: Blic

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rajko

03.06.2017 12:40

Isti naš Mile.

ODGOVORITE