Венгер о плановима за пијацу...

Марез је опција! Озил и Санчез остају, сносе део одговорности! Француз без длаке на језику као и увек!

Фудбал 05.06.2017 | 15:30
Венгер о плановима за пијацу...
Арсен Венгер размишља да пошаље понуду за Ријада Мареза на адресу Лестер Ситија. Алжирац је затражио од Лисица да напусти клуб годину дана после освојене титуле Премијер лиге, 17 датих голова и звања најбољег фудбалера на Острву.

Марез је дао само шест голова ове сезоне, али га Венгер (који је недавно потписао двогодишњи уговор са Арсеналом) и даље држи на оку.

"Нисмо послали понуду, али лично, мени се свиђа тај играч, да. Мислим да је имао невероватан допринос освајању титуле. Ова сезона је и за њега као и за све у Лестеру била изазовна, али није изгубио на квалитету. Нисмо послали понуду. Не још", Венгер је рекао Беин Спортсу.

Стручњак који је постао синоним за Арсенал истиче да то што се Арсенал није пласирао у Лигу шампиона неће допринети распадању тима. 

А да се то посебно односи на Алексиса Санчеза и Месута Озила. И врло је пластично објаснио због чега тако мисли.

"Прво - они су били део тима који није успео да се квалификује. Друго - они воле клуб, добро су се уклопили. Треће - везани су уговор за наредну сезону. Овог лега, пре свега, они ће остати и надам се да ћемо продужити уговоре. Не можемо да слабимо тим, осим ако не нађемо неког истог калибра", рекао је Венгер.

Искусни стручњак је додао да је овог лета први циљ Арсенала да задржи језгро тима и да доведе "топ, топ појачања".

Тобџије су већ пробале са довођењем Килијана Мбапеа из Монака пославши понуду од 100.000.000 евра, али је она одбијена. Турски медији пишу да би Арда Туран могао на Емирејтс, а познато је да је у игри и нападач Лиона Александре Лаказет.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар