Југовић увјерава: Вријеме је за Јуве!

Јуве је моћан, а Реалова одбрана лежерна - нека пресуди Дибала! "Јувентус увек игра на резултат, док је Реал офанзивнији јер тако наступа и у шпанском првенству. То и јесте драж предстојеће утакмице, ради се о судару две велесиле", каже легендарни ас за Моззартспорт.

Фудбал 03.06.2017 | 15:45
Југовић увјерава: Вријеме је за Јуве!
Навијачи Јувентуса добро памте све своје хероје. А посебно место у њиховим срцима има Владимир Југовић који је једне мајске вечери 1996. године голом из пенала донео другу титулу првака Европе у клупској историји. И од тада поменути тифози Јувентуса чекају на нову европску круну, иако је екипа играла четири финала Лиге шампиона.

Прилику да коначно скину својеврсну врсту клетве или малера имаће и вечерас у Кардифу против мадридског Реала, дужника из 1998. године, али и екипа која је, помало парадоксално, у свим осталим ситуацијама представљала редовну муштерију.

Улогу благог фаворита, не само због чињенице да је носио дрес Старе даме, Владимир Југовић дао је прваку Италије.

"Биће то судар два велика, шампионска клуба. И Реал Мадрид и Јувентус су већ освојили титуле првака у Шпанији и Италији, и једнима и другима је важно да дођу до дупле круне, тако да верујем да нас очекује веома добра утакмица у Кардифу. Уосталом, чињеница да баш ова два тима играју финале је доказ да се ради о најбољим тимовима ове сезоне", рекао јеЈуговић на почетку разговора за МОЗЗАРТ Спорт.

Један од најтрофејнијих фудбалера у историји српског фудбала објаснио је да сваки судар Реала и Јувентуса представља окршај два света и специфичних начина поимања ове игре.

"Реал традиционално лежи Јувентусу. И ја када сам играм за црно-беле избацили смо Реал у Лиги шампиона. То су два различита стила игре. Јувентус увек игра на резултат, док је Реал офанзивнији јер тако наступа и у шпанском првенству. То и јесте драж предстојеће утакмице, ради се о судару две велесиле."

Оно што Југовић сматра као најјачу карику у редовима краљевског клуба је нападачка линија, али уједно офанзивну игру целог тима Реала види и као шансу за Стару даму чији главни адути су неуморни Пауло Дибала и предатор Гонзало Игуаин.

"Напад Реала мораће да покуша да надигра одбрану Јувентуса која поготово ове сезоне игра заиста сјајно. Са друге стране, Јувентус може да покуша да искористи то што одбрана Реала игра високо, излази са лоптом и често је веома лежерна и . Ту очекујем највише од Дибале и Игуаина."

Стара дама је већ годинама уназад, а поготово у овој сезони, игру у одбрани довела практично до савршенства. У Лиги шампиона се од јесени до данас само три пута затресла мрежа Јувентуса.

"За разлику од Реалове одбране, Јувентусова делује знатно чвршће и једноставно, знатно мање је спремна да ризикује", објаснио је Југовић.

Толико су оба тима које ће играти финале Лиге шампиона квалитетна би разлику на стадиону у Кардифу могле да направе буквално нијансе. А, помало неочекивано, према Југовићевим речима, у тиму Реала то би могао да буде Карим Бензема.

"У обе екипе играју заиста велики играчи, па верујем да може да одлучи неки корнер или слободан ударац. Једностаавно, екипе су приближног квалитета и само их деле нијансе. Искрено, иако сви помињу Роналда, мислим да када је Реал највише очекујем од Карима Бенземе. Верујем да би управо он могао да направи разлику на овој финалној утакмици."

Трансфер политика торинског клуба је, како објашњава Југовић, поново донела озбиљне резултате и тренер Масимилијано Алегри укомпоновао је екипу на скоро па савршен начин.

"Јувентус ове сезоне делује заиста моћно и убедљиво. СИгурнији је од свих осталих екипа у Лиги шампиона. Стада дама је направили веома добар микс младости и искуства, играчи су квалитетно селектирани. Рецимо, Дани Алвес је против Монака показао да човек и у годинама може да донесе превагу на терену. Такође, показало се да је довођење Игуаина био прави потез."

Југовић одлично познаје Реаловог тренера, пошто је са Зинедином Зиданом играо у Јувентусу у сезони 1996/97.

"Зидан је већ освојио Лигу шампиона и Примеру. Имао је срећу да је играчку каријеру завршио у Реала, а тренерску започео у истом клубу. Није морао да се пробија као Алегри преко Каљарија и Милана. Алегри негује доста чврст и озбиљан фудбал. Направио је много тога у Јувентусу, а не заборавите да није било лако ни наследити Антонија Контеа на клупи торинске Старе даме. Алегри се прихватио велике одговорности, а квалитете је већ показао."

Иначе, у поменутом римском финалу из 1996. године Југовић је на терену заменио управо Антонија Контеа. Српски ас открио је и зашто је поред Зидана и Контеа, толико бивших играча Старе даме из 90-тих година прошлог века направило веома добре тренерске каријере.

"Та генерација Јувентуса једноставно је постављала стандарде. Уосталом, једном је и Рајан Гигс признао да се Манчестер Јунајтед угледао на њега. На крају су извукли и освојили Лигу шампиона. Радио сам са великим тренерима, Липијем, Ериксоном, Сакијем. Сви су знали да науче играче шта треба, и ево сад, се много њих отиснуло у друге клубове."

За разлику од финала Лиге шампиона пре две године против Барселоне, Јувентус, истиче Југовић, сада може сам да креира своју судбину.

"Наравно да ћу навијати за Јувентус, овај пут, за разлику од 2015 године, Јувентус сада све има у својим рукама. Верујем да су компактнија екипа од Реала којем ће  бити много тешко да преокрене ако Јувентус први да гол. Јувентус је мој тим, заслужио је коначно трофеј Лиге шампиона", закључио је Југовић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар