Jugović uvjerava: Vrijeme je za Juve!

Juve je moćan, a Realova odbrana ležerna - neka presudi Dibala! "Juventus uvek igra na rezultat, dok je Real ofanzivniji jer tako nastupa i u španskom prvenstvu. To i jeste draž predstojeće utakmice, radi se o sudaru dve velesile", kaže legendarni as za Mozzartsport.

Fudbal 03.06.2017 | 15:45
Jugović uvjerava: Vrijeme je za Juve!
Navijači Juventusa dobro pamte sve svoje heroje. A posebno mesto u njihovim srcima ima Vladimir Jugović koji je jedne majske večeri 1996. godine golom iz penala doneo drugu titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji. I od tada pomenuti tifozi Juventusa čekaju na novu evropsku krunu, iako je ekipa igrala četiri finala Lige šampiona.

Priliku da konačno skinu svojevrsnu vrstu kletve ili malera imaće i večeras u Kardifu protiv madridskog Reala, dužnika iz 1998. godine, ali i ekipa koja je, pomalo paradoksalno, u svim ostalim situacijama predstavljala redovnu mušteriju.

Ulogu blagog favorita, ne samo zbog činjenice da je nosio dres Stare dame, Vladimir Jugović dao je prvaku Italije.

"Biće to sudar dva velika, šampionska kluba. I Real Madrid i Juventus su već osvojili titule prvaka u Španiji i Italiji, i jednima i drugima je važno da dođu do duple krune, tako da verujem da nas očekuje veoma dobra utakmica u Kardifu. Uostalom, činjenica da baš ova dva tima igraju finale je dokaz da se radi o najboljim timovima ove sezone", rekao jeJugović na početku razgovora za MOZZART Sport.

Jedan od najtrofejnijih fudbalera u istoriji srpskog fudbala objasnio je da svaki sudar Reala i Juventusa predstavlja okršaj dva sveta i specifičnih načina poimanja ove igre.

"Real tradicionalno leži Juventusu. I ja kada sam igram za crno-bele izbacili smo Real u Ligi šampiona. To su dva različita stila igre. Juventus uvek igra na rezultat, dok je Real ofanzivniji jer tako nastupa i u španskom prvenstvu. To i jeste draž predstojeće utakmice, radi se o sudaru dve velesile."

Ono što Jugović smatra kao najjaču kariku u redovima kraljevskog kluba je napadačka linija, ali ujedno ofanzivnu igru celog tima Reala vidi i kao šansu za Staru damu čiji glavni aduti su neumorni Paulo Dibala i predator Gonzalo Iguain.

"Napad Reala moraće da pokuša da nadigra odbranu Juventusa koja pogotovo ove sezone igra zaista sjajno. Sa druge strane, Juventus može da pokuša da iskoristi to što odbrana Reala igra visoko, izlazi sa loptom i često je veoma ležerna i . Tu očekujem najviše od Dibale i Iguaina."

Stara dama je već godinama unazad, a pogotovo u ovoj sezoni, igru u odbrani dovela praktično do savršenstva. U Ligi šampiona se od jeseni do danas samo tri puta zatresla mreža Juventusa.

"Za razliku od Realove odbrane, Juventusova deluje znatno čvršće i jednostavno, znatno manje je spremna da rizikuje", objasnio je Jugović.

Toliko su oba tima koje će igrati finale Lige šampiona kvalitetna bi razliku na stadionu u Kardifu mogle da naprave bukvalno nijanse. A, pomalo neočekivano, prema Jugovićevim rečima, u timu Reala to bi mogao da bude Karim Benzema.

"U obe ekipe igraju zaista veliki igrači, pa verujem da može da odluči neki korner ili slobodan udarac. Jednostaavno, ekipe su približnog kvaliteta i samo ih dele nijanse. Iskreno, iako svi pominju Ronalda, mislim da kada je Real najviše očekujem od Karima Benzeme. Verujem da bi upravo on mogao da napravi razliku na ovoj finalnoj utakmici."

Transfer politika torinskog kluba je, kako objašnjava Jugović, ponovo donela ozbiljne rezultate i trener Masimilijano Alegri ukomponovao je ekipu na skoro pa savršen način.

"Juventus ove sezone deluje zaista moćno i ubedljivo. SIgurniji je od svih ostalih ekipa u Ligi šampiona. Stada dama je napravili veoma dobar miks mladosti i iskustva, igrači su kvalitetno selektirani. Recimo, Dani Alves je protiv Monaka pokazao da čovek i u godinama može da donese prevagu na terenu. Takođe, pokazalo se da je dovođenje Iguaina bio pravi potez."

Jugović odlično poznaje Realovog trenera, pošto je sa Zinedinom Zidanom igrao u Juventusu u sezoni 1996/97.

"Zidan je već osvojio Ligu šampiona i Primeru. Imao je sreću da je igračku karijeru završio u Reala, a trenersku započeo u istom klubu. Nije morao da se probija kao Alegri preko Kaljarija i Milana. Alegri neguje dosta čvrst i ozbiljan fudbal. Napravio je mnogo toga u Juventusu, a ne zaboravite da nije bilo lako ni naslediti Antonija Kontea na klupi torinske Stare dame. Alegri se prihvatio velike odgovornosti, a kvalitete je već pokazao."

Inače, u pomenutom rimskom finalu iz 1996. godine Jugović je na terenu zamenio upravo Antonija Kontea. Srpski as otkrio je i zašto je pored Zidana i Kontea, toliko bivših igrača Stare dame iz 90-tih godina prošlog veka napravilo veoma dobre trenerske karijere.

"Ta generacija Juventusa jednostavno je postavljala standarde. Uostalom, jednom je i Rajan Gigs priznao da se Mančester Junajted ugledao na njega. Na kraju su izvukli i osvojili Ligu šampiona. Radio sam sa velikim trenerima, Lipijem, Eriksonom, Sakijem. Svi su znali da nauče igrače šta treba, i evo sad, se mnogo njih otisnulo u druge klubove."

Za razliku od finala Lige šampiona pre dve godine protiv Barselone, Juventus, ističe Jugović, sada može sam da kreira svoju sudbinu.

"Naravno da ću navijati za Juventus, ovaj put, za razliku od 2015 godine, Juventus sada sve ima u svojim rukama. Verujem da su kompaktnija ekipa od Reala kojem će  biti mnogo teško da preokrene ako Juventus prvi da gol. Juventus je moj tim, zaslužio je konačno trofej Lige šampiona", zaključio je Jugović.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar