Станови за борачке категорије

У новом насељу Гарча у Вишеграду уручени су кључеви од девет станова породицама из реда борачких категорија.

Република Српска 03.06.2017 | 08:54
Станови за борачке категорије
Средства за изградњу зграде у износу од 370 000 КМ обезбједила је Влада РС, а инфраструктуру и пројектну документацију општина Вишеград.

Старица Ана Гавриловић је у одбрамбено-отаџбинском рату изгубила мужа и још неколико чланова родбине. Стамбено питање ријешила је тек послије 20 година.

„Па да вам кажем, да сам стан добила раније више би ми значио. Али и сад ми пуно значи нека га имам“, додала је Гавриловићева.

Члан породице погинулог српског борца Светлана Хренек каже да се чекање рјешења њеног стамбеног питања одужило.

„И коначно смо трајно смјештени али сјећање на страдале и душевна бол остаје за цијели живот“, истиче Хренекова.

И Биљана Лакић се захваљује општини и Влади Републике Српске на додјељеном стану.

„У њему ћемо одсад живјети једна моја кћерка и ја а и унучад ће код баке долазити јер ће имати гдје доћи“, додала је Лакићева.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Вишеград Милисав Васић објашњава да су досад укупно стамбено збринуте 132 породице из редова борачких категорија а 120 их је добило средства за изградњу свог стамбеног простора.

Остао је један мањи број продица, њих око тридесетак, које нису конкурисале за средства од надлежног министарства али се надамо да ће бити донешена нова удредба како би и они добили кров над главом“, нагласио је Васић.

Министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић рекао је да је да су све Владе РС досад у стамбене објекте за борачке категорије обезбједиле 150 милиона КМ.

„Ако се узме период од 1999.до 2017. године Владе РС су збринуле су 8.238 корисника, од тога је урађено 3.328 станова и 4.902 корисника су за ову намјену добила новчана средства“, рекао је Савановић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је подсјетио да су породице погинулих српских бораца поднијеле највећу жртву за стварање Републике Српске.

Градња стамбене зграде у насељу Гарча са десет станова започета је 2013.године.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар