И 2015. смо били у финалу...!

. . . али нисмо имали веру коју носимо сад! Да поновмо Интеров успех? Размишљам само о нама! "Сви мечеви у сезони били су тренинг за финале! Сада, морамо да победимо", рекао је Макс Алегри.

Фудбал 03.06.2017 | 10:15
И 2015. смо били у финалу...!
Још само мало остало је до утакмице сезоне у европском фудбалу! У суботу увече стадион Миленијум у Кардифу представиће нам новог шампиона Старог континента, а на различитим крајевима зеленог ринга налазиће се фудбалери Јувентуса и мадридског Реала. 

Деветнаест година после финала у којем је Реал надмудрио Стару даму голом Пеђе Мијатовића Бјанконери спремни су за освету и да узме трећи пехар намењен најјачем тиму у овом делу планете.

„Целе сезоне припремамо се за овај меч и сада ћемо све урадити да кући одемо с пехаром“, каже Масимилијано Алегри и додаје:

„Неће бити лако, Реал је актуелни шампион Европе. Иза нас је прелепо путовање и сада желимо да посложимо све елементе, да урадимо више од противника“.

Представнике медија у Кардифу одмах је занимало да ли је Алегри већ одредио поставу за велико финале?

„Не, још нисам одлучио ко ће у 11. Утакмица може да траје 90 или 120 минута. Користимо систем који градимо већ неколико месеци. Потребне су нам измене и јака клупа. Јер, у свакој утакмици, управо пресудни фактор може да буде неко са клупе“.

Трофејни стручњак Јувентуса верује да је ово тренутак који су сви дуго прижељкивали.

„Све утакмице које смо одиграли ове сезоне заправо су биле нека врста тренинга за оно што нас чека у суботу. Зато, сада морамо да победимо. Ово је само један меч, морамо ситуацију да схватимо тако и нападнемо од првог момента. Наравно, морамо и добро да се бранимо, а уз мало среће можемо да понесемо пехар у Торино. Изнад свега, морамо да будемо уверени да можемо да узмемо трофеј“.

Новинари су подсетили Алегрија да Зинедин Зидан још није одлучио да ли ће утакмицу почети са тек опорављеним Геретом Бејлом, или Иском.

„Бејл је, рекао бих, организованији играч и има бољи трк. Иско је имао невероватну сезону и даје више на непредвидивости. Такође, може да организује игру, а у таквим ситуацијама морамо да будемо на висини задатка и искористимо сваку шансу“.

Италијан, ипак, уверава да је Јувентус спреман за све Реалове комбинације.

„Бејл је застрашујући играч када крене у трк у празан простор и Реал је с њим јако опасан. Са три додавања могу већ да буду испред нашег гола. Са Иском су више непредвидив тим, али јако добро организован у одбрани“.

Потом се говорило о чињеници да је Реал постигао бар по један гол у свакој од претходних 70 утакмица, док је Јувентус примио само један гол у претходних шест нокаут утакмица.

„Реал можда неће дати гол. Статистика је небитна сада, јер ми морамо да покажемо већу глад, жељу и пожртвованост. Морамо да играмо добро, технички и тактички, како бисмо победили Реал“.

Оно што је такође било у центру пажње јесте да ли ће Гонзало Игуаин имати посебну мотивацију да победи бивши клуб?

„Гонзало не мора ништа никоме да доказује. Он је велики играч, већ је показао да може да постигне много важних голова. Као на пример она два против Монака. А чак и када не постигне гол, увек игра добро. Мене више занима то што је Јувентус играо осам финала, а изгубио шест. А када дођете до финала, све су карте отворене“.

Алегри тврди да није размишљао о томе да би Јувентус могао да понови Интерову сезону овековечену Триплетом 2010. године.

„Освојили смо Скудето, узели Куп, а у суботу имаћемо шансу да потврдимо невероватну сезону коју имамо. И можемо да је учинимо још спектакуларнијом“.

Он је позвао Паула Дибалу да се постане јунак овог финала.

„Пауло Дибала је много напредовао, постао је човек снажног карактера и психички је врло јак. Мало је кубурио с тим прошле године, али његов приступ великих утакмица се значајно променио. Пронашао је начин да сваку утакмицу гледа на прави начин и знам да не осећа притисак. Ова утакмица могла би да буде прекретница за Дибалу и нас. Играти финале Лиге шампиона није нешто што се дешава сваки дан и Јувентус је то чинио два пута у последње три године. Поносни смо на то, али нисмо задовољни скроз. Зато морамо да победимо. У Кардиф нисмо дошли на одмор, већ да узмемо пехар. Сви у тиму су максимално мирни и фокусирани на циљ“.

Алегри је подсетио своје играче и да не размишљају о прошлости и свему што се дешавало претходних година, па и деценија у клубу.

„Налазимо се на правом месту у правом тренутку. Имамо све што је потребно да играмо велико финале и узмемо пехар. И 2015. године смо заслужено били у финалу, али не с вером коју имамо сада. Јер, као клуб изашли смо из година када смо се мучили у овом такмичењу. Ову сезону почели смо с другачијим приступом и амбицијом. Начин на који прилазимо свакој утакмици, било да је то Монако, Барселона или Реал, играмо на исти начин и срећни смо због тога“.

Финална утакмица игра се у 20.45 на стадиону Миленијум у Кардифу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар