I 2015. smo bili u finalu...!

. . . ali nismo imali veru koju nosimo sad! Da ponovmo Interov uspeh? Razmišljam samo o nama! "Svi mečevi u sezoni bili su trening za finale! Sada, moramo da pobedimo", rekao je Maks Alegri.

Fudbal 03.06.2017 | 10:15
I 2015. smo bili u finalu...!
Još samo malo ostalo je do utakmice sezone u evropskom fudbalu! U subotu uveče stadion Milenijum u Kardifu predstaviće nam novog šampiona Starog kontinenta, a na različitim krajevima zelenog ringa nalaziće se fudbaleri Juventusa i madridskog Reala. 

Devetnaest godina posle finala u kojem je Real nadmudrio Staru damu golom Peđe Mijatovića Bjankoneri spremni su za osvetu i da uzme treći pehar namenjen najjačem timu u ovom delu planete.

„Cele sezone pripremamo se za ovaj meč i sada ćemo sve uraditi da kući odemo s peharom“, kaže Masimilijano Alegri i dodaje:

„Neće biti lako, Real je aktuelni šampion Evrope. Iza nas je prelepo putovanje i sada želimo da posložimo sve elemente, da uradimo više od protivnika“.

Predstavnike medija u Kardifu odmah je zanimalo da li je Alegri već odredio postavu za veliko finale?

„Ne, još nisam odlučio ko će u 11. Utakmica može da traje 90 ili 120 minuta. Koristimo sistem koji gradimo već nekoliko meseci. Potrebne su nam izmene i jaka klupa. Jer, u svakoj utakmici, upravo presudni faktor može da bude neko sa klupe“.

Trofejni stručnjak Juventusa veruje da je ovo trenutak koji su svi dugo priželjkivali.

„Sve utakmice koje smo odigrali ove sezone zapravo su bile neka vrsta treninga za ono što nas čeka u subotu. Zato, sada moramo da pobedimo. Ovo je samo jedan meč, moramo situaciju da shvatimo tako i napadnemo od prvog momenta. Naravno, moramo i dobro da se branimo, a uz malo sreće možemo da ponesemo pehar u Torino. Iznad svega, moramo da budemo uvereni da možemo da uzmemo trofej“.

Novinari su podsetili Alegrija da Zinedin Zidan još nije odlučio da li će utakmicu početi sa tek oporavljenim Geretom Bejlom, ili Iskom.

„Bejl je, rekao bih, organizovaniji igrač i ima bolji trk. Isko je imao neverovatnu sezonu i daje više na nepredvidivosti. Takođe, može da organizuje igru, a u takvim situacijama moramo da budemo na visini zadatka i iskoristimo svaku šansu“.

Italijan, ipak, uverava da je Juventus spreman za sve Realove kombinacije.

„Bejl je zastrašujući igrač kada krene u trk u prazan prostor i Real je s njim jako opasan. Sa tri dodavanja mogu već da budu ispred našeg gola. Sa Iskom su više nepredvidiv tim, ali jako dobro organizovan u odbrani“.

Potom se govorilo o činjenici da je Real postigao bar po jedan gol u svakoj od prethodnih 70 utakmica, dok je Juventus primio samo jedan gol u prethodnih šest nokaut utakmica.

„Real možda neće dati gol. Statistika je nebitna sada, jer mi moramo da pokažemo veću glad, želju i požrtvovanost. Moramo da igramo dobro, tehnički i taktički, kako bismo pobedili Real“.

Ono što je takođe bilo u centru pažnje jeste da li će Gonzalo Iguain imati posebnu motivaciju da pobedi bivši klub?

„Gonzalo ne mora ništa nikome da dokazuje. On je veliki igrač, već je pokazao da može da postigne mnogo važnih golova. Kao na primer ona dva protiv Monaka. A čak i kada ne postigne gol, uvek igra dobro. Mene više zanima to što je Juventus igrao osam finala, a izgubio šest. A kada dođete do finala, sve su karte otvorene“.

Alegri tvrdi da nije razmišljao o tome da bi Juventus mogao da ponovi Interovu sezonu ovekovečenu Tripletom 2010. godine.

„Osvojili smo Skudeto, uzeli Kup, a u subotu imaćemo šansu da potvrdimo neverovatnu sezonu koju imamo. I možemo da je učinimo još spektakularnijom“.

On je pozvao Paula Dibalu da se postane junak ovog finala.

„Paulo Dibala je mnogo napredovao, postao je čovek snažnog karaktera i psihički je vrlo jak. Malo je kuburio s tim prošle godine, ali njegov pristup velikih utakmica se značajno promenio. Pronašao je način da svaku utakmicu gleda na pravi način i znam da ne oseća pritisak. Ova utakmica mogla bi da bude prekretnica za Dibalu i nas. Igrati finale Lige šampiona nije nešto što se dešava svaki dan i Juventus je to činio dva puta u poslednje tri godine. Ponosni smo na to, ali nismo zadovoljni skroz. Zato moramo da pobedimo. U Kardif nismo došli na odmor, već da uzmemo pehar. Svi u timu su maksimalno mirni i fokusirani na cilj“.

Alegri je podsetio svoje igrače i da ne razmišljaju o prošlosti i svemu što se dešavalo prethodnih godina, pa i decenija u klubu.

„Nalazimo se na pravom mestu u pravom trenutku. Imamo sve što je potrebno da igramo veliko finale i uzmemo pehar. I 2015. godine smo zasluženo bili u finalu, ali ne s verom koju imamo sada. Jer, kao klub izašli smo iz godina kada smo se mučili u ovom takmičenju. Ovu sezonu počeli smo s drugačijim pristupom i ambicijom. Način na koji prilazimo svakoj utakmici, bilo da je to Monako, Barselona ili Real, igramo na isti način i srećni smo zbog toga“.

Finalna utakmica igra se u 20.45 na stadionu Milenijum u Kardifu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar