ЛШ - финале... Јуве: Без страха!

Капитен Јувентуса рекао је да сви у његовом тиму осећају велики ентузијазам и да не смеју да буду уплашени пред финале Лиге шампиона против Реал Мадрида.

Фудбал 03.06.2017 | 09:15
ЛШ - финале... Јуве: Без страха!
Јувентус и Реал Мадрид у суботу од 20.45 часова бориће се на стадиону "Миленијум" у Кардифу за трофеј Лиге шампиона.

Тим из Торина ће покушати да спречи Реал да постане први клуб који је одбранио трофеј у најелитнијем европском такмичењу.

Капитен "старе даме", голман Ђанлуиђи Буфон је рекао да постоји степен страха и поштовања према сваком противнику, али да је најбитније да његови саиграчи буду свесни себе и својих квалитета, посебно јер осећају велику подршку и ентузијазам пред утакмицу.

"Морамо да верујемо у себе и своје могућности. Имамо самопоуздање, али треба да останемо скромни. Када схватите да превише осећате страх, морате да пробате да га смањите, тако што ћете да разимислите о томе ко сте и шта заправо", рекао је Буфон на конференцији за новинаре у Кардифу.

Неизбежно је било питање везано за званично најбољег фудбалера света Кристијана Роналда, за кога је Буфон рекао да је пример свима.

"Роналдо је модел, пример свима нама. Играчи попут Роналда су освојили много тога и од њих можете много тога да научите".

Он је такође похвално говорио и о тренеру шпанског клуба Зинедину Зидану, који је део играчке каријере провео управо у Јувентусу.

"Имао сам шансе да играм против великих ривала. Често је после одличне каријере следећи корак клупа. Прошло је 11 година од финала Светског првенства између Италије и Француске и нисам изненађен што Зидан тренира Реал. Његове способности... Он је победник. Такав је био као играч, такав је и сада", рекао је Буфон.

Десни бек Јувентуса Дани Алвес, који је до прошле сезоне играо за Барселону, највећег ривала Реал Мадрида, рекао је да ће утакмица у Кардифу бити посебна за њега.

"Сама чињеница да ћемо играти против Реала за мене представља нешто посебно. Играћемо против тима са много искуства. Гладни смо, имамо енергију и надам се да је време да Јувентус освоји трофеј. Нисмо уплашени", поручио је Алвес.

Бразилски фудбалер је казао да ће се добро наспавати, што је саветовао и саиграчима.

"Када се пробудиш, почиње тежак рад. Нисам ја нико да било кога саветујем, посебно не оне који су толико тога постигли. Ја сам вечни шегрт, увек учим и научим из искустава својих саиграча. Наша снага је група, уједињени смо и могаћемо да будемо сигурни да смо тим, како бисмо повећали шансе", казао је Алвес.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар