LŠ - finale... Juve: Bez straha!

Kapiten Juventusa rekao je da svi u njegovom timu osećaju veliki entuzijazam i da ne smeju da budu uplašeni pred finale Lige šampiona protiv Real Madrida.

Fudbal 03.06.2017 | 09:15
LŠ - finale... Juve: Bez straha!
Juventus i Real Madrid u subotu od 20.45 časova boriće se na stadionu "Milenijum" u Kardifu za trofej Lige šampiona.

Tim iz Torina će pokušati da spreči Real da postane prvi klub koji je odbranio trofej u najelitnijem evropskom takmičenju.

Kapiten "stare dame", golman Đanluiđi Bufon je rekao da postoji stepen straha i poštovanja prema svakom protivniku, ali da je najbitnije da njegovi saigrači budu svesni sebe i svojih kvaliteta, posebno jer osećaju veliku podršku i entuzijazam pred utakmicu.

"Moramo da verujemo u sebe i svoje mogućnosti. Imamo samopouzdanje, ali treba da ostanemo skromni. Kada shvatite da previše osećate strah, morate da probate da ga smanjite, tako što ćete da razimislite o tome ko ste i šta zapravo", rekao je Bufon na konferenciji za novinare u Kardifu.

Neizbežno je bilo pitanje vezano za zvanično najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda, za koga je Bufon rekao da je primer svima.

"Ronaldo je model, primer svima nama. Igrači poput Ronalda su osvojili mnogo toga i od njih možete mnogo toga da naučite".

On je takođe pohvalno govorio i o treneru španskog kluba Zinedinu Zidanu, koji je deo igračke karijere proveo upravo u Juventusu.

"Imao sam šanse da igram protiv velikih rivala. Često je posle odlične karijere sledeći korak klupa. Prošlo je 11 godina od finala Svetskog prvenstva između Italije i Francuske i nisam iznenađen što Zidan trenira Real. Njegove sposobnosti... On je pobednik. Takav je bio kao igrač, takav je i sada", rekao je Bufon.

Desni bek Juventusa Dani Alves, koji je do prošle sezone igrao za Barselonu, najvećeg rivala Real Madrida, rekao je da će utakmica u Kardifu biti posebna za njega.

"Sama činjenica da ćemo igrati protiv Reala za mene predstavlja nešto posebno. Igraćemo protiv tima sa mnogo iskustva. Gladni smo, imamo energiju i nadam se da je vreme da Juventus osvoji trofej. Nismo uplašeni", poručio je Alves.

Brazilski fudbaler je kazao da će se dobro naspavati, što je savetovao i saigračima.

"Kada se probudiš, počinje težak rad. Nisam ja niko da bilo koga savetujem, posebno ne one koji su toliko toga postigli. Ja sam večni šegrt, uvek učim i naučim iz iskustava svojih saigrača. Naša snaga je grupa, ujedinjeni smo i mogaćemo da budemo sigurni da smo tim, kako bismo povećali šanse", kazao je Alves.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar