"Навикли смо народ на успјехе, злато у Токију главни циљ"!

Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић каже да је у наредном периоду главни циљ одбрана злата на Олимпијским играма у Токију. То, наравно, не значи да се на осталим такмичењима не иде на врх.

Остали спортови 03.06.2017 | 22:45
"Навикли смо народ на успјехе, злато у Токију главни циљ"!
Ватерполо репрезентација Србије почела је припреме за нови циклус великих такмичења који јој предстоје овог лета.

Актуелне олимпијске, светске и европске прваке очекује завршни турнир Светске лиге чији ће домаћин бити Русија (од 20. до 25. јуна), а месец дана касније и Светско првенство у Будимпешти.

Изазови за "делфине", као и очекивања нације су велика, али председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић спушта еуфорију:

"Свесни смо да смо последњих година освајањем свега што се могло освојити навикли народ у Србији само на златне медаље. Међутим, свима треба да буде јасно да је неминовно да у неком тренутку том нашем тријумфалном низу дође крај. Ипак, познајући систем рада у нашој репрезентацији годинама уназад и карактере наших ватерполиста и чланова стручног штаба ми даје гарант да ћемо и даље бити у светском врху. Освајање било које медаље представљало би велики успех, нарочито у овој ситуацији када конкуренција силно жели да прекине нашу дугогодишњу доминацију".

Указао је некадашњи голман да српску репрезентацију, постепено, чека и смена генерација. Већ су отишли Живко Гоцић и Слободан Никић. Под знаком питања су и наступи Душана Мандића и Страхиње Рашовића због повреда.

"Не тражимо алиби и оправдања, већ то само наводим као неоспорне чињенице, али и даље сам сигуран да поседујемо квалитет за неку од медаља", каже Кривокапић.

За првог човека Ватерполо савеза Србије не постоји дилема када су приоритети у раду у питању:

"Наш основни циљ је златна медаља на наредним Олимпијским играма 2020. године. И томе подређујемо све. После злата у Рију славили смо само неколико дана и одмах смо прионули на посао како би смо наредну највећу светску смотру спорта дочекали потпуно спремни. Мислим да од свих колективних спортова у Србији у овом тренутку имамо највеће шансе за злато у Токију. Имамо стабилну и успешну организацију, јединство у Савезу и неопходну помоћ државе, од које очекујем да ће нас и даље подржавати. Оно што је најважније, имамо најбољег тренера света као и врхунске али и младе и врло талентоване играче са којима се у репрезентацији одлично ради".

Србија ће овог лета бити домаћин три велика ватерполо такмичења - Светског првенства за играче до 20 година, Европског шампионата за јуниорке, и сада већ традиционалног турнира за најмлађе  ватерполисте "Дарко Чукић".

"Беспрекорном организацијом Европског првенства у Београду прошле године још једном смо се показали као сјајни домаћини. Зато нам је поново указано поверење да будемо организатори великих такмичења у млађим категоријама. Све то нам импонује, то ће нам додатно помоћи у промоцији ватерпола међу младима што је за нас веома важно. Морам да истакнем да припреме за ова такмичења полако већ приводимо крају и не сумњам да ће Београд и Нови сад у организационом смилсу положити испит", уверава председник ВСС.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар