"Navikli smo narod na uspjehe, zlato u Tokiju glavni cilj"!

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić kaže da je u narednom periodu glavni cilj odbrana zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju. To, naravno, ne znači da se na ostalim takmičenjima ne ide na vrh.

Ostali sportovi 03.06.2017 | 22:45
"Navikli smo narod na uspjehe, zlato u Tokiju glavni cilj"!
Vaterpolo reprezentacija Srbije počela je pripreme za novi ciklus velikih takmičenja koji joj predstoje ovog leta.

Aktuelne olimpijske, svetske i evropske prvake očekuje završni turnir Svetske lige čiji će domaćin biti Rusija (od 20. do 25. juna), a mesec dana kasnije i Svetsko prvenstvo u Budimpešti.

Izazovi za "delfine", kao i očekivanja nacije su velika, ali predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić spušta euforiju:

"Svesni smo da smo poslednjih godina osvajanjem svega što se moglo osvojiti navikli narod u Srbiji samo na zlatne medalje. Međutim, svima treba da bude jasno da je neminovno da u nekom trenutku tom našem trijumfalnom nizu dođe kraj. Ipak, poznajući sistem rada u našoj reprezentaciji godinama unazad i karaktere naših vaterpolista i članova stručnog štaba mi daje garant da ćemo i dalje biti u svetskom vrhu. Osvajanje bilo koje medalje predstavljalo bi veliki uspeh, naročito u ovoj situaciji kada konkurencija silno želi da prekine našu dugogodišnju dominaciju".

Ukazao je nekadašnji golman da srpsku reprezentaciju, postepeno, čeka i smena generacija. Već su otišli Živko Gocić i Slobodan Nikić. Pod znakom pitanja su i nastupi Dušana Mandića i Strahinje Rašovića zbog povreda.

"Ne tražimo alibi i opravdanja, već to samo navodim kao neosporne činjenice, ali i dalje sam siguran da posedujemo kvalitet za neku od medalja", kaže Krivokapić.

Za prvog čoveka Vaterpolo saveza Srbije ne postoji dilema kada su prioriteti u radu u pitanju:

"Naš osnovni cilj je zlatna medalja na narednim Olimpijskim igrama 2020. godine. I tome podređujemo sve. Posle zlata u Riju slavili smo samo nekoliko dana i odmah smo prionuli na posao kako bi smo narednu najveću svetsku smotru sporta dočekali potpuno spremni. Mislim da od svih kolektivnih sportova u Srbiji u ovom trenutku imamo najveće šanse za zlato u Tokiju. Imamo stabilnu i uspešnu organizaciju, jedinstvo u Savezu i neophodnu pomoć države, od koje očekujem da će nas i dalje podržavati. Ono što je najvažnije, imamo najboljeg trenera sveta kao i vrhunske ali i mlade i vrlo talentovane igrače sa kojima se u reprezentaciji odlično radi".

Srbija će ovog leta biti domaćin tri velika vaterpolo takmičenja - Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, Evropskog šampionata za juniorke, i sada već tradicionalnog turnira za najmlađe  vaterpoliste "Darko Čukić".

"Besprekornom organizacijom Evropskog prvenstva u Beogradu prošle godine još jednom smo se pokazali kao sjajni domaćini. Zato nam je ponovo ukazano poverenje da budemo organizatori velikih takmičenja u mlađim kategorijama. Sve to nam imponuje, to će nam dodatno pomoći u promociji vaterpola među mladima što je za nas veoma važno. Moram da istaknem da pripreme za ova takmičenja polako već privodimo kraju i ne sumnjam da će Beograd i Novi sad u organizacionom smilsu položiti ispit", uverava predsednik VSS.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar