Анализа: Ко ће бити нови тренер Звезде?!

Одлуку треба очекивати у наредна 24 сата! Верујте ли у Карбонеа, или сматрате да је Владан Милојевић боље решење. Да ли бисте ризиковали са Милошом Веселиновићем?

Фудбал 02.06.2017 | 18:15
Анализа: Ко ће бити нови тренер Звезде?!
Време није савезник руководства Црвене звезде, припреме за нову сезону почињу већ 9.јуна, крајем месеца српски вицешампион стартује у квалификацијама за Лигу Европе. Генерални директор Црвене звезде још није донео одлуку када је у питању нови шеф стручног штаба, али густа магла неизвесности око Љутице Богдана са разилази. Није тајна: највеће шансе да преузме кормило Црвене звезде има некадашњи стратег Чукаричког и доскорашњи шеф стручног штаба Паниониоса Владан Милојевић. Позитивном исходу се нада и Италијан Бенито Карбоне, као и Бошко Ђуровски, док би у први план могао да искочи млади и суперталентовани Милош Веселиновић.

Сама чињеница да је Звездан Терзић боравио у Атини јасно показује да је Владан Милојевић тренутно први фаворит. Некадашњи либеро Црвене звезде и Панатинаикоса има, бар на папиру, све потребне референце. Радио је у омладинској школи на Маракани, где је са омладинцима освојио титулу, затим је оставио јак утисак у Чукаричком (освојен куп), а пут га је касније водио у Омонију и Паниониос. Сазрео је као тренер, није му стран рад са младим играчима и сигурно да на Црвену звезду гледа као на искорак у каријери.

Италијан Бенито Карбоне ни изблиза нема такац ЦВ као Милојевић. Међутим, колико је некадашњи нападач Интера, Торина и Парме загрејан за посао најбоље илуструје чињеница да је боравио у Београду и гледао финале купа. Донекле озбиљан посао Карбоне је имао само у Тернани, мада је помагао Луису Енрикеу у Роми.

Његово ангажовање представљало би озибљан ризик. Карбоне не познаје ситуацију у српском фудбалу, био би му потребан период прилагођавања, али... Има оних који тврде да би темпераментом подигао екипу као Валтер Зенга, да би тактички надоградио играче. И да би евентуалним успехом у Београду себи значајно подигао цену на фудбалском тржишту.

Наравно, као кандидат и даље фигурира клупски војник, истинска легенда, Бошко Ђуровски.Чинило се у једном тренутку да ће скинути префикс в.д, али сама чињеница да је Звезда ушла у преговоре са Милојевићем и Карбонеом довољно говори. Као да не постоји консензус око Бошка Ђуровског.

Потреси у ПАОК-у у етар су избацили још једно име, Милоша Веселиновића. Тог надареног момка сигурно чека клупа Црвене звезде и сигурно би био најозбиљнији кандидат да је познат широј јавности. Остале референце поседује. Има оних који тврде да је убедљиво најталентованији тренер у земљи. Момак је који не ради, већ који живи фудбал. Почео је да се бави тренерским послом са 22 године, а испод његовог српа и наковња су у Обреновцу изашли Ален Стевановић, Филип Ђуричић и Радосав Петровић. Зна све то Звездан Терзић, али вероватно сматра да би 37-годишњи стручњак могао да изгори у вулкану великих очекивања. Јер Црвену звезду чека Европа, чека императив титуле и на све то чека је велика реконструкција тима.

А, кога бисте ви волели на клупи Црвене звезде?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар