Analiza: Ko će biti novi trener Zvezde?!

Odluku treba očekivati u naredna 24 sata! Verujte li u Karbonea, ili smatrate da je Vladan Milojević bolje rešenje. Da li biste rizikovali sa Milošom Veselinovićem?

Fudbal 02.06.2017 | 18:15
Analiza: Ko će biti novi trener Zvezde?!
Vreme nije saveznik rukovodstva Crvene zvezde, pripreme za novu sezonu počinju već 9.juna, krajem meseca srpski vicešampion startuje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Generalni direktor Crvene zvezde još nije doneo odluku kada je u pitanju novi šef stručnog štaba, ali gusta magla neizvesnosti oko Ljutice Bogdana sa razilazi. Nije tajna: najveće šanse da preuzme kormilo Crvene zvezde ima nekadašnji strateg Čukaričkog i doskorašnji šef stručnog štaba Panioniosa Vladan Milojević. Pozitivnom ishodu se nada i Italijan Benito Karbone, kao i Boško Đurovski, dok bi u prvi plan mogao da iskoči mladi i supertalentovani Miloš Veselinović.

Sama činjenica da je Zvezdan Terzić boravio u Atini jasno pokazuje da je Vladan Milojević trenutno prvi favorit. Nekadašnji libero Crvene zvezde i Panatinaikosa ima, bar na papiru, sve potrebne reference. Radio je u omladinskoj školi na Marakani, gde je sa omladincima osvojio titulu, zatim je ostavio jak utisak u Čukaričkom (osvojen kup), a put ga je kasnije vodio u Omoniju i Panionios. Sazreo je kao trener, nije mu stran rad sa mladim igračima i sigurno da na Crvenu zvezdu gleda kao na iskorak u karijeri.

Italijan Benito Karbone ni izbliza nema takac CV kao Milojević. Međutim, koliko je nekadašnji napadač Intera, Torina i Parme zagrejan za posao najbolje ilustruje činjenica da je boravio u Beogradu i gledao finale kupa. Donekle ozbiljan posao Karbone je imao samo u Ternani, mada je pomagao Luisu Enrikeu u Romi.

Njegovo angažovanje predstavljalo bi ozibljan rizik. Karbone ne poznaje situaciju u srpskom fudbalu, bio bi mu potreban period prilagođavanja, ali... Ima onih koji tvrde da bi temperamentom podigao ekipu kao Valter Zenga, da bi taktički nadogradio igrače. I da bi eventualnim uspehom u Beogradu sebi značajno podigao cenu na fudbalskom tržištu.

Naravno, kao kandidat i dalje figurira klupski vojnik, istinska legenda, Boško Đurovski.Činilo se u jednom trenutku da će skinuti prefiks v.d, ali sama činjenica da je Zvezda ušla u pregovore sa Milojevićem i Karboneom dovoljno govori. Kao da ne postoji konsenzus oko Boška Đurovskog.

Potresi u PAOK-u u etar su izbacili još jedno ime, Miloša Veselinovića. Tog nadarenog momka sigurno čeka klupa Crvene zvezde i sigurno bi bio najozbiljniji kandidat da je poznat široj javnosti. Ostale reference poseduje. Ima onih koji tvrde da je ubedljivo najtalentovaniji trener u zemlji. Momak je koji ne radi, već koji živi fudbal. Počeo je da se bavi trenerskim poslom sa 22 godine, a ispod njegovog srpa i nakovnja su u Obrenovcu izašli Alen Stevanović, Filip Đuričić i Radosav Petrović. Zna sve to Zvezdan Terzić, ali verovatno smatra da bi 37-godišnji stručnjak mogao da izgori u vulkanu velikih očekivanja. Jer Crvenu zvezdu čeka Evropa, čeka imperativ titule i na sve to čeka je velika rekonstrukcija tima.

A, koga biste vi voleli na klupi Crvene zvezde?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar