Ухапшени Турчин пријетња по БиХ

У заједничкој акцији Службе за послове са странцима, ОСА-е и МУПСБК-а лоцирана је особа које се доводи у везу с тероризмом.

Босна и Херцеговина 02.06.2017 | 18:04
Ухапшени Турчин пријетња по БиХ
Инспектори Службе за послове са странцима, у сарадњи с припадницима Обавјештајно безбједносне агенције, на подручју Новог Травника лоцирали су и уз асистенцију полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона привели М.К. држављанина Републике Турске, које представља пријетњу по националну сигурност Босне и Херцеговине.

Страном држављанину је донесено рјешење о протјеривању са забраном уласка и боравка на територији БиХ у периоду од четири година. Стављен је под надзор у имиграциони центар Службе за послове са странцима.

Наведена особа представља пријетњу јавном реду и националној безбједности БиХ и доводи се у везу с кривичним дјелом тероризам.

Служба за послове са странцима предузима потребне мјере и радње с циљем удаљења М.К. с територије БиХ.

Служба ће и у наредном периоду наставити проводити појачане мјере контроле кретања и боравка странаца у БиХ, те својим оперативним дјеловањем давати пуни допринос сигурности БиХ, саопштено је из Службе за послове са странцима.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар