Uhapšeni Turčin prijetnja po BiH

U zajedničkoj akciji Službe za poslove sa strancima, OSA-e i MUPSBK-a locirana je osoba koje se dovodi u vezu s terorizmom.

Bosna i Hercegovina 02.06.2017 | 18:04
Uhapšeni Turčin prijetnja po BiH
Inspektori Službe za poslove sa strancima, u saradnji s pripadnicima Obavještajno bezbjednosne agencije, na području Novog Travnika locirali su i uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona priveli M.K. državljanina Republike Turske, koje predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine.

Stranom državljaninu je doneseno rješenje o protjerivanju sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH u periodu od četiri godina. Stavljen je pod nadzor u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima.

Navedena osoba predstavlja prijetnju javnom redu i nacionalnoj bezbjednosti BiH i dovodi se u vezu s krivičnim djelom terorizam.

Služba za poslove sa strancima preduzima potrebne mjere i radnje s ciljem udaljenja M.K. s teritorije BiH.

Služba će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar