Донарумин захтјев шокирао Милан!

Хоће да буде најбогатији играч Серије А! Ако може Мората. . .  Милан је свакако решио да сруши рекорд Серије А, али се овоме није надао. . . Спрема замену на голу!

Фудбал 04.06.2017 | 19:30
Донарумин захтјев шокирао Милан!
Синоћ је у Монте Карлу одржана прва рунда преговора између Милана, Ђанлуиђија Донаруме и његовог менаџера Мина Рајоле.

Миланова понуда на петогодишњи уговор суперталентованом чувару мреже износи 5.000.000 евра са бонусима. Росонери не могу да иду изнад тога за 18-годишњака и желе одговор што пре.

Међутим, Рајола је на састанку тражио невероватних 8.000.000 евра годишње. То значи да млади голман жели највећу плату у Серији А. Тренутно су најплаћенији играчи Серије А двојица Јувентусових Аргентинаца. Нападачи Игуаин и Дибала зарађују по 7.500.000 евра годишње.

Милан је свакако палнирао да сруши тај рекорд најплаћенијег играча Серије А. Али са АлваромМоратом, а не Донарумом! Нападач Реала  је већ прихватио понуду за петогодишњи уговор вредну 8.000.000 евра по сезони. После тога следе преговори са Реалом и понуда тешка 60.000.000 евра Мадриђанима.

Светсан је тога и препредени Рајола и зна да Донарума значи Милану више него Мората па жели и да извуче максималан уговор за свог клијента. Рајола и даље окушава да отеже ствари, а Донарума га прати. Тражио је времена да размисли... Такође, Рајола инсистира на откупној клаузули од 100.000.000 евра у новом уговору. Милан се за сада није изајснио о тој опцији.

Милану је доста отезања и дали су Рајоли и Донаруми рок од седам дана за коначан одговор око новог уговора. Или да се суочи са последицама. А то је седење на трибинама до краја следеће сезоне и актуелног уговора када може да оде без обештећења. Милан не жели да у нову сезону уђе са нерешеним питањем статуса око голмана.

И зато спрема план Б ако Ђиђо одбије сарадњу. Миланова прва мета у случају негативног одговора је Војчех Шченсни. Он одлази из Роме после двогодишње позајмице, а Арсенал не жели да га задржи. Помињу се Наполи који још није решио статус Реина, али и Јувентус који би Пољака довео као алтернативу за Буфона уместо Нета, а онда га спремао да једног дана наследи Ђиђија. Миланова понуда би била атрактивнија јер би му нудила статус првог голмана. Наравно, све то под условом да Донарума одбије нови уговор...

Када заврши послове око голмана и нападача, Милан ће се окренути Аталантином офанзивцу Гомезу и његовом саиграчу Контију који би требало да замени Де Шиља на десном боку. На крају би Милан цео прелазни рок коштао преко 160.000.000 евра ако испуни све жеље.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар