Donarumin zahtjev šokirao Milan!

Hoće da bude najbogatiji igrač Serije A! Ako može Morata. . .  Milan je svakako rešio da sruši rekord Serije A, ali se ovome nije nadao. . . Sprema zamenu na golu!

Fudbal 04.06.2017 | 19:30
Donarumin zahtjev šokirao Milan!
Sinoć je u Monte Karlu održana prva runda pregovora između Milana, Đanluiđija Donarume i njegovog menadžera Mina Rajole.

Milanova ponuda na petogodišnji ugovor supertalentovanom čuvaru mreže iznosi 5.000.000 evra sa bonusima. Rosoneri ne mogu da idu iznad toga za 18-godišnjaka i žele odgovor što pre.

Međutim, Rajola je na sastanku tražio neverovatnih 8.000.000 evra godišnje. To znači da mladi golman želi najveću platu u Seriji A. Trenutno su najplaćeniji igrači Serije A dvojica Juventusovih Argentinaca. Napadači Iguain i Dibala zarađuju po 7.500.000 evra godišnje.

Milan je svakako palnirao da sruši taj rekord najplaćenijeg igrača Serije A. Ali sa AlvaromMoratom, a ne Donarumom! Napadač Reala  je već prihvatio ponudu za petogodišnji ugovor vrednu 8.000.000 evra po sezoni. Posle toga slede pregovori sa Realom i ponuda teška 60.000.000 evra Madriđanima.

Svetsan je toga i prepredeni Rajola i zna da Donaruma znači Milanu više nego Morata pa želi i da izvuče maksimalan ugovor za svog klijenta. Rajola i dalje okušava da oteže stvari, a Donaruma ga prati. Tražio je vremena da razmisli... Takođe, Rajola insistira na otkupnoj klauzuli od 100.000.000 evra u novom ugovoru. Milan se za sada nije izajsnio o toj opciji.

Milanu je dosta otezanja i dali su Rajoli i Donarumi rok od sedam dana za konačan odgovor oko novog ugovora. Ili da se suoči sa posledicama. A to je sedenje na tribinama do kraja sledeće sezone i aktuelnog ugovora kada može da ode bez obeštećenja. Milan ne želi da u novu sezonu uđe sa nerešenim pitanjem statusa oko golmana.

I zato sprema plan B ako Điđo odbije saradnju. Milanova prva meta u slučaju negativnog odgovora je Vojčeh Ščensni. On odlazi iz Rome posle dvogodišnje pozajmice, a Arsenal ne želi da ga zadrži. Pominju se Napoli koji još nije rešio status Reina, ali i Juventus koji bi Poljaka doveo kao alternativu za Bufona umesto Neta, a onda ga spremao da jednog dana nasledi Điđija. Milanova ponuda bi bila atraktivnija jer bi mu nudila status prvog golmana. Naravno, sve to pod uslovom da Donaruma odbije novi ugovor...

Kada završi poslove oko golmana i napadača, Milan će se okrenuti Atalantinom ofanzivcu Gomezu i njegovom saigraču Kontiju koji bi trebalo da zameni De Šilja na desnom boku. Na kraju bi Milan ceo prelazni rok koštao preko 160.000.000 evra ako ispuni sve želje.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar