СЛ: "Орлови" из Новог Сада у одбрану титуле!

Почиње Светска лига! Српски одбојкаши овог викенда ће играти пред својим навијачима против САД, Белгије и Канаде.

Остали спортови 02.06.2017 | 17:15
СЛ: "Орлови" из Новог Сада у одбрану титуле!
Мушка одбојкашка репрезентација Србије први пут у историји брани титулу шампиона Светске лиге, након великог изненађења које је приредила прошле године на завршном турниру у Кракову.

Изабраници Николе Грбића тада су победили Пољску (3:1), изгубили од Француске (2:3, довољно да буду први у групи), па у мечевима за медаље срушили Италију (3:2) и Бразил (3:0). Била је то сјајна утеха за неодлазак на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, али ове године је Светска лига можда и најмање важно од три међународна такмичења.

"Орлови" су прошле недеље на супериоран начин обавили посао у квалификацијама за Светско првенство 2018, а крајем августа и почетком септембра у Пољској им предстоји шампионат Европе.

Играчи ће свакако дати максимум да остваре што бољи резултат, а Грбић уочи првог викенда и турнира Б групе у Новом Саду истиче да је екипа спремна.

"Одиграћемо практично 14 утакмица у месец дана, а мислим да имамо квалитет да овог викенда добијемо све три. Тренутно није питање да ли јесмо или нисмо у форми, само је битно да будемо бољи од противника".

Србија се у петак састаје са селекцијом САД, у суботу са Белгијом и у недељу са Канадом (све од 19.00).

У елитној дивизији Светске лиге такмиче се још Бразил, Пољска, Италија, Иран, Француска, Бугарска, Русија и Аргентина.

"Орлови" ће од 9. до 11. јуна играти у Техерану против Ирана, Аргентине и поново Белгије, а од 16. до 18. јуна у Буенос Аиресу против Бразила, Бугарске и опет против Аргентине.

Фајнал сикс је од 4. до 8. јула у бразилском граду Куритиби. Као и обично, домаћин се аутоматски квалификовао, а осталих пет учесника ићи ће по пласману у лигашком делу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар