"Дах живота" о 12 бањалучких беба

Документарни филм Сњежане Брезо "Дах живота" о 12 бањалучких беба које су умрле у прољеће 1992. године због недостатка кисеоника, биће приказан вечерас у Брчком.

Република Српска 02.06.2017 | 15:00
"Дах живота" о 12 бањалучких беба
У просторијама Дома културе биће постављена кутија за прикупљање помоћи за лијечење једанаестогодишње Маје Игњић из Брчког, обољеле од Ретовог синдрома.

Документарни филм "Дах живота" је прича о смрти 12 беба у бањалучком Клиничком центру, које су 1992. умрле у породилишту јер није било кисеоника, будући да су копнени правци према Србији били затворени. Савјет безбједности УН тада је забранио летове над БиХ, тако да је и допремање кисеоника ваздушним путем било онемогућено.

Филм "Дах живота" снимњен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске, а 2014. године проглашен је за најбољи документарац "Фингал филм фестивала" у Даблину.

Пројекцију филма организује Светосавска омладинска заједница /СОЗ/ из Брчког, а улаз је бесплатан.

Филм ће бити приказан у брчанском Дому културе, са почетком у 19.00 часова.

Извор: СРНА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драгојло

02.06.2017 13:56

Било би коректно да се бар некад спомене да ке од тих дванаест беба било цетири Босњацке , Двије Хрватске и сест Српских. Нормално да је глупо о оваквим стварима уопсте говорити сли кад се свих дванаест помињу као српске бебе онда мозда и није.

ОДГОВОРИТЕ