"Dah života" o 12 banjalučkih beba

Dokumentarni film Snježane Brezo "Dah života" o 12 banjalučkih beba koje su umrle u proljeće 1992. godine zbog nedostatka kiseonika, biće prikazan večeras u Brčkom.

Republika Srpska 02.06.2017 | 15:00
"Dah života" o 12 banjalučkih beba
U prostorijama Doma kulture biće postavljena kutija za prikupljanje pomoći za liječenje jedanaestogodišnje Maje Ignjić iz Brčkog, oboljele od Retovog sindroma.

Dokumentarni film "Dah života" je priča o smrti 12 beba u banjalučkom Kliničkom centru, koje su 1992. umrle u porodilištu jer nije bilo kiseonika, budući da su kopneni pravci prema Srbiji bili zatvoreni. Savjet bezbjednosti UN tada je zabranio letove nad BiH, tako da je i dopremanje kiseonika vazdušnim putem bilo onemogućeno.

Film "Dah života" snimnjen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, a 2014. godine proglašen je za najbolji dokumentarac "Fingal film festivala" u Dablinu.

Projekciju filma organizuje Svetosavska omladinska zajednica /SOZ/ iz Brčkog, a ulaz je besplatan.

Film će biti prikazan u brčanskom Domu kulture, sa početkom u 19.00 časova.

Izvor: SRNA

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragojlo

02.06.2017 15:56

Bilo bi korektno da se bar nekad spomene da ke od tih dvanaest beba bilo cetiri Bosnjacke , Dvije Hrvatske i sest Srpskih. Normalno da je glupo o ovakvim stvarima uopste govoriti sli kad se svih dvanaest pominju kao srpske bebe onda mozda i nije.

ODGOVORITE