Проба музичке фонтане на Славији

Генерална проба музичке фонтане на Славији предвиђена је за понедељак , 5. јуна у 21 сат, а већ сутрадан почеће са радом.

Србија 02.06.2017 | 09:20
Проба музичке фонтане на Славији
Радови на фонтани, која је у средини кружног тока на Славији, трајали су шест месеци, а били су поверени фирми “ПМЦ инжињеринг”, пишу “Вечерње новости”.

Музичку пратњу, како се наводи, чиниће у почетку светске нумере, а касније ће се водели слапови смењивати у ритму српских шлагера.

Централни базен површине 804 метра квадратна већ је почео да се пуни водом.

"Ова фонтана биће симбол Београда, а Славији најфреквентнијем београдском тргу са око 70.000 људи дневно, дати потпуно нови изглед", рекао је градски менаџет Горан Весић за Новости.

Он је нагласио да велики градови попут Београда морају имати монументалне објекте као што је та музичка фонтана, јер су такви објекти њихова обележја и нешто по чему се тразликују од других.

Различите ритмичке слике створиће централни млаз, са шест околних прстенова у комбинацији са расветом и звуком.

Светлосне ефекте формираће 300 рефлектора у централном базену и 75 у ободном, а средишњи вертикални млаз достизаће висину од 16 метара.

У оквиру нових водених презентација, испред хотела Славија биће постављен “тотем” са посебним сензорима, који ће омогућити пролазницима да покретима руку “диригују” млазевима воде.

Ова атракција ће бити отворена три сата током викенда, а по завршетку парка између Славије и Улице краља Милутина “тотем” ће оплеменити тај простиор.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Романија

02.06.2017 10:43

Свака цаст Вуцицу, знаци врх.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НапреДНО

02.06.2017 17:33

Серу... Нису урадили подземне пролазе за пешаке а глупирају се са фонтаном. Значи уђеш у кружни ток, угасиш ауто и отвориш прозор да слушаш музику.

ОДГОВОРИТЕ