ЛШ за жене: Лион опет шампион Европе!

Фудбалерке Олимпик Лиона освојиле су титулу првака Европе у француском финалу Лиге шампиона за жене против Пари Сен Жермена.

Фудбал 02.06.2017 | 12:45
ЛШ за жене: Лион опет шампион Европе!
Лион је био бољи после пенала (7:6) пошто у регуларном делу меча и после продужетака није било голова.

Кључни шут из пенала промашила је чуварка мреже ПСЖ Катаржина Кидржињек, док је одлучујући пенал на мечу реализовала њена колегиница са гола Лиона Сара Буади.

Олимпик је у Кардифу одбранио титулу освојену прошле године, укупно четврту у историји.

Лион је током утакмице имао теренску иницијативу коју је тим Жерара Прешера показивао са више удараца ка голу противница.

Ниједан од Лионових 9 удараца у оквир гола није отишао иза леђа Пољакиње која брани за ПСЖ, али гол нису дале ни противницùе Лиона па се отишло у продужетке.

Велики број прекида и фаулова виђен је на обе стране, а у продужецима и пад енергије играчица због чега ниједна од екипа није могла до победе пре пенала.

Пенал серија је започела сигурним погоцима на обе стране, да би већ у другој серији промашила Ежени ле Сомер за Лион. Промашајем у трећој серији узвраћа и Грејс Гејоро у ПСЖ.

Четири серије се након тога чекало на промашај противника до осме серије у којој је лопту пред себе поставила Катаржина Кидржињек.

Шутирала је траљаво у доњи десни угао гола Саре Буади, а лопта је отишла поред стативе. У наредној серији, Буади шутира у исту страну, али знатно прецизније и Лион осваја титулу.

Пари Сен Жермен је до финала дошао убедљивом победом над Барселоном 5:1 у две утакмице полуфинала, док су фудбалерке Лиона у другом полуфиналу биле боље од Манчестер Ситија укупним резултатом 3:2.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар