LŠ za žene: Lion opet šampion Evrope!

Fudbalerke Olimpik Liona osvojile su titulu prvaka Evrope u francuskom finalu Lige šampiona za žene protiv Pari Sen Žermena.

Fudbal 02.06.2017 | 12:45
LŠ za žene: Lion opet šampion Evrope!
Lion je bio bolji posle penala (7:6) pošto u regularnom delu meča i posle produžetaka nije bilo golova.

Ključni šut iz penala promašila je čuvarka mreže PSŽ Kataržina Kidržinjek, dok je odlučujući penal na meču realizovala njena koleginica sa gola Liona Sara Buadi.

Olimpik je u Kardifu odbranio titulu osvojenu prošle godine, ukupno četvrtu u istoriji.

Lion je tokom utakmice imao terensku inicijativu koju je tim Žerara Prešera pokazivao sa više udaraca ka golu protivnica.

Nijedan od Lionovih 9 udaraca u okvir gola nije otišao iza leđa Poljakinje koja brani za PSŽ, ali gol nisu dale ni protivnicùe Liona pa se otišlo u produžetke.

Veliki broj prekida i faulova viđen je na obe strane, a u produžecima i pad energije igračica zbog čega nijedna od ekipa nije mogla do pobede pre penala.

Penal serija je započela sigurnim pogocima na obe strane, da bi već u drugoj seriji promašila Eženi le Somer za Lion. Promašajem u trećoj seriji uzvraća i Grejs Gejoro u PSŽ.

Četiri serije se nakon toga čekalo na promašaj protivnika do osme serije u kojoj je loptu pred sebe postavila Kataržina Kidržinjek.

Šutirala je traljavo u donji desni ugao gola Sare Buadi, a lopta je otišla pored stative. U narednoj seriji, Buadi šutira u istu stranu, ali znatno preciznije i Lion osvaja titulu.

Pari Sen Žermen je do finala došao ubedljivom pobedom nad Barselonom 5:1 u dve utakmice polufinala, dok su fudbalerke Liona u drugom polufinalu bile bolje od Mančester Sitija ukupnim rezultatom 3:2.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar