Валверде: Барселона? Изазов каријере!

Нови тренер Барселоне Ернесто Валверде рекао је да му је част што ће предводити каталонски клуб и истакао да ће то бити најтежи изазов у његовој каријери.

Фудбал 02.06.2017 | 12:15
Валверде: Барселона? Изазов каријере!
"Привилегија је бити у Барселони. Када вас позове клуб као Барселона нема превише размишљања. Ово ће бити најтежи изазов у мојој каријери, али и један од најатрактивнији. Биће велики изазов тренирати добар тим пун великих играча... Биће задовољство тренирати Лионела Месија, јединствено искуство", рекао је Валверде.

Валверде је и званично представљен као наследник Луиса Енрикеа. Он је са клубом са Ноу Кампа потписао двогодишњи уговор с опцијом продужетка сарадње на још годину дана.

"Барселона и филозофија клуба су познати широм света. Мораћу да се прилагодим и да продубим тај карактеристичан стил који Барса има... Желимо да донесемо радост навијачима широм света и, наравно, да освајамо трофеје", рекао је Валверде.

Валверде (53) је у другој половини осамдесетих година прошлог века играо две сезоне за Барселону, када је тренер био Јохан Кројф.

Он је у Барселону стигао из Атлетик Билбаа, а био је тренер и Валенсије, Олимпијакоса, Виљареала и Еспањола.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар