Анализа: Партизанова потрага за тренером, сат откуцава...

Опције са свих страна света - темпирана бомба је Мирослав Ђукић! Тражи се наследник Марка Николића међу бившим играчима и тренерима.

Фудбал 02.06.2017 | 11:00
Анализа: Партизанова потрага за тренером, сат откуцава...
Одлазак Марка Николића из Партизана је дошао као хладан туш у времену врућег славља после дупле круне. Затекао је управу Партизана неспремну и под притиском да реагује експресно и тражи тренера који ће одговорити на стандарде које је Марко поставио. А то неће бити лако после свега што је Николић урадио за девет месеци пре трансфера каријере у Видеотон...

Међутим, Николић је прошлост, а садашњост је напета јер се мора мислити и брзо делати за будућност. Партизанова управа је „пустила пипке“ на неколико страна света. Анализом тршишта и слободних стручњака се дошло до имена неколицине кандидата. У оптицају су бивши играчи и тренери црно-белих са свих страна света.

Фаворит број један од јуче Илија Столица још није устоличен као што се очекивало. Данас није дошло до најављеног састанка Партизанове управе и младог стручњака Вождовца. Али то не значи да је Столица отпао из приче, већ само да се у Хумској пажљиво мери пре него што се дефинитивно пресече. Он је и даље кандидат да наследи Марка Николића.

Једна од жеља је Александар Станојевић који је претходних дана боравио на стадиону у посети вољеном клубу, али није исказао жељу за повратком у српски фудбал из Кине у којој је радио претходних година. Размишљало се и о Влади Ивићу који напушта ПАОК. Он је био саиграч у Партизану са спортским директором Илиевим, контакти су успостављени, али њему је приоритет да каријеру прави у иностранству.

Уз све поменуте опције из Србије, Кине и Грчке, врхунац приче би био долазак МирославаЂукића!

Тренера којег по лепом памте у Хумској за време једногодишњег мандата и који је са клупе Партизана отишао на клупу репрезентације Србије.

За почетак је битно што је Ђукић слободан тренер пошто му је недавно истекао уговор са Ал Шабабом из Уједињених Арапских Емирата. Од тада се помињао као могућа опција за тренера Олимпијакоса, али се прича у Пиреју одужила јер још није дошло до најављених промена у управи. Не тако давно је Ђукић био кандидат и за клупу бившег клуба Депортива из Ла Коруње, али је Гаиску Гаритана тада заменио Серђо Гонзалес. Легендарни штопер је на цени...

Контакти са Ђукићем су успостављени, преговори су у току и добра вест је да је жеља обострана. Партизан хоће Ђукића, а ни он не одбацује могућност повратка у Хумску. Наравно, до реализације посла је остало још много услова да се испуни.

Приликом претходног мандата у Партизану, Ђукић је формирао сјајан тим који је играо прелеп фудбал, али је остала једна болна рана из тог периода. Том тиму Партизана је ускраћено да игра у Европи после инцидената у Мостару. И остаће никад одговорено питање: Колико је у Европи могао Ђукићев Партизан? Многи мисле да је могао много с обзиром како је играо...

Управо тај мотив да се покаже у Европи би могао да буде Партизанов ас из рукава у преговорима са Ђукићем. Следе квалификације за Лигу шампиона. Сада је та шанса на столу пред Ђукићем.  

Партизан је позвао, Ђукић размишља... Ако се врати, црно-бели добијају тренера топ класе за наше услове. Са искуством рада у шпанској Примери и великом клубу какав је Валенсија. Али и са познавањем фудбалских прилика у Србији и способношћу да се адаптира на њих. Гробари би га дочекали раширених руку...

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар